Обираємо дизайн інтер'єру

Якщо ви досі не визначилися, який дизайн інтер'єру вам найбільш пасуватиме, але хочете, аби він максимально відповідав вашим смакам і стану душі, не потрібно робити таке:

  • гортати модні журнали з надією зробити так само, і «щоб зелене яблучко на стільниці так само лежало». Адже журнальне зображення - це всього лише правильно підібраний ракурс, додатково оброблений у графічному редакторі. А вам у цьому інтер'єрі жити.
  • гортати книги по Фен-шуй, щоб за допомогою інтер'єру збільшити свій добробут і здоров'я. Фен-шуй - це частина даоських практик, що вимагають глибокого вивчення. Створити правильний інтер'єр Фен-шуй на основі однієї європейської книжки про це вчення - це все одно що непрофесійному лікарю проводити операцію з видалення апендициту за анатомічним довідником і «на коліні».
  • проходити психологічні тести, що визначають тип вашої особистості чи шукати підказки в гороскопах. В принципі, чому й ні, але до грамотного дизайну це не має жодного відношення.

Пропонуємо вам кілька порад, що допоможуть з вашої квартири чи будинку зробити стильне та комфортне місце проживання для всієї родини.

Отже:

1. Правильно обраний дизайн інтер'єру - потрібно щоб його зовнішній вигляд і практичність гармонійно поєднувалися з вашими смаками та уподобаннями. Тому не варто гнатися за останніми віяннями моди, намагаючись у деталях відтворити стиль, що сподобався. Все ідеально може бути лише на папері, а ось у реальному житті будь-який стиль підганяється під себе та конкретні умови і звички.

2. У будь-якому випадку, важливим критерієм вибору є ціна. Деякі стилі мають на увазі використання меблів ручної роботи та натуральних матеріалів і предметів антикваріату. Замінити їх на дешевші неможливо, адже подібна заміна одразу кинеться в очі як mauvais ton (моветон - поганий тон). Тому уникайте дешевих копій, зберігаючи при цьому природність. Наприклад, не варто купувати імітацію елітного натурального дерева, краще зупинити свій вибір на доступніших, але не менш якісних сортах деревини. Те ж саме стосується вибору тканин, шкіри, каменю та багато чого іншого.

3. Ще одним важливим критерієм вибору дизайну інтер'єру буде площа вашої квартири та висота її стель. Класичні стилі мають на увазі велику кількість меблів і предметів декору. А це вимагає простору. Не варто перетворювати свою квартиру на склад. Якщо площа приміщення не дуже велика, радимо використовувати стилі та методи, що візуально розширюють простір.

4. Завжди пам'ятайте про те, яку функцію виконує в вашому домі конкретне приміщення. Вам можуть дуже подобатися стиль меблів або оздоблювальні матеріали для ванної кімнати чи кухні, але, найголовніше, що ці приміщення залишаються саме ванною та кухнею. Тому стиль має відповідати вимогам, перш за все, до зручності та практичності інтер'єру.

5. Часто в домі мешкають люди різних поколінь. У кожного можуть бути свої смаки та вимоги до інтер'єру, в якому він буде почуватися максимально комфортно. У цьому випадку без поєднання стилів не обійтися. Але уникайте різких контрастів, використовуючи плавне та гармонійне поєднання стилів у різних кімнатах.

6. Повна відповідність всього будинку єдиному стилю зустрічається нечасто. Зазвичай інтер'єри являють собою поєднання кількох стилів. І зробити все гармонійно не так складно. Наприклад, сучасна техніка не впишеться в інтер'єр в історичному стилі. Але при цьому абсолютно не потрібно від неї позбавлятися. Досить зробити перехід не таким контрастним, зняти акцент з такого роду предметів. Можна їх візуально задекорувати чи заховати в спеціальних нішах або вбудувати в меблі.

7. Стиль приміщення є відображенням внутрішнього світу його власника. Сьогодні існує безліч інтер'єрних рішень, що дозволяє кожному знайти найближче по духу дизайнерське рішення.

Для консерваторів і прихильників глибоких традицій найкраще підійдуть класичні стилі, наприклад, більш стриманий англійський або відкритіший кантрі. Скандинавський інтер'єр (він же - еко-стиль) не залишить байдужим прихильників природних традицій. А ідейних реформаторів зацікавлять стилі мінімалізм і high tech. І нам нікуди не подітися від еклектики - ідеальне рішення для непосид і мандрівників. Певна річ, що вибір дизайну буде набагато простішим, якщо перед вашими очима є різні варіанти.

8. Навіть найактивніші люди потребують відпочинку після напруженого трудового дня. Тому в інтер'єрі мають бути передбачені спеціальні зони для релаксації та розслаблення, спокійного читання чи просто сну. Зробіть акцент на прохолодно-спокійних тонах, а світло в таких приміщеннях нехай буде розсіяним і м'яким.

9. Всі стилі мають власні рекомендації щодо колірних рішень, їхньої інтенсивності та контрастності. Відомо, що кожен колір, так чи інакше, впливає на людей певним психологічним чином. Обирайте дизайн інтер'єру, спираючись на власні відчуття затишку та комфорту при використанні рекомендованих кольорів.

10. Пам'ятайте, що обраний вами стиль на кілька років стане вашим середовищем проживання. Якщо ваш вибір буде продиктовано більше емоціями, а не практичністю, інтер'єр буквально через кілька місяців вам може елементарно набриднути. При виборі дизайну обов'язково враховуйте, що ремонт приміщення робиться надовго.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12623
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4347
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3297
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3031