Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, придбати відповідний меблевий гарнітур.

Але сьогодні наша розмова піде про сім'ї, в яких двоє та більше дітей. Природно, в ідеалі кожна дитина повинна мати власне окреме приміщення, де вона зможе побути наодинці зі своїми думками. Але на практиці здійснити це якщо не неможливо, то досить складно. Мало хто може дозволити собі квартиру хоча б з чотирма кімнатами, аби у кожного члена сім'ї був свій власний простір для життя. Як правило, дітей селять в одну кімнату, намагаючись звести воєдино інтереси різностатевих і різновікових нащадків.

Які варіанти можуть бути в сім'ях, де є двоє дітей?

  • Два хлопчики приблизно одного віку.
  • Дві дівчинки.
  • Різностатеві діти.
  • Хлопчики різного віку.
  • Дівчата різного віку.
  • Різностатеві діти різного віку, коли старша дитина - хлопчик.
  • Різностатеві діти різного віку, коли дівчинка старша.

Кожен з цих варіантів має свої особливості та рекомендації для меблювання дитячої кімнати для двох, в якій проживатимуть обидві дитини. Розглянемо кожен випадок окремо, адже наша мета - допомогти батькам у такому важливому питанні, як купівля меблів у дитячу для двох дітей.

Грамотно побудована дитяча для двох дітей з паралельним розташуванням ліжок-диванів. Кожна дитина має свою систему шаф і власне робоче місце біля вікна. А спортивний куточок сприяє розвитку фізично здорових дітей.

Для полегшення нашого завдання давайте умовно розділимо вік дітей на дві категорії:

  • діти дошкільного та молодшого шкільного віку (від 3 до 10 років);
  • діти середнього шкільного віку та підлітки (з 11 до 16 років).

Два хлопчики приблизно одного віку від 3 і до 10 років

У сім'ї, де є двоє хлопчаків, тиша та спокій - поняття надто відносне. Невгамовні шибеники придумують сотні ігор і приводів, аби не сидіти на одному місці. Додайте до цього постійне прагнення з'ясувати, хто ж з братів лідер, і ви зрозумієте, як ретельно потрібно підходити до підбору меблів у кімнату двох хлопчиків.

Для першої вікової категорії (від 3 до 10 років) питання безпеки постає особливо гостро. Категорично відмовтеся від предметів меблів з гострими кутами, а також уникайте скляних і дзеркальних поверхонь. Один необережний рух - і дитина отримає травму, яку легко можна було б уникнути при продуманому підході до вибору меблів.

Дизайн дитячої кімнати для двох дітей, а саме маленьких хлопчиків, можна запозичувати з їхніх улюблених мультфільмів і кінострічок. Дещиця казки та вигаданого світу підуть малюкам лише на користь, допомагаючи розвинути фантазію та образне мислення.

Спальні місця в дитячій кімнаті для двох хлопчиків краще розділити. Звичайно, якщо площа кімнати не дозволяє розмістити два окремі ліжка, можна поставити ліжко для двох дітей, наприклад, двоярусне ліжко.

Завдяки продуманому дизайну та розмірів меблів для дітей дошкільного віку навіть у невеликому приміщенні помістяться персональні ліжка-машинки та парти зі стільцями для кожного з малюків. А шафа може бути загальною, аби заощадити простір.

Якщо мова йде про те, на чому заощадити трохи місця - на зоні сну чи на просторі для ігор - жертвуйте двома окремими ліжками. Ігри також життєво необхідні для нормального розвитку дітей, як їжа та здоровий сон, тому подбайте про те, щоб у дітей було достатньо місця для активних розваг.

При покупці двох'ярусного ліжка будьте готові до того, що вам доведеться встановлювати суворі правила. Інакше хлопчаки порушать весь режим, без кінця перебираючись з ярусу на ярус і кидаючись одне в одного подушками. Ще раз приділіть увагу питанню безпеки: дитина, що спить на верхньому ярусі, має бути надійно захищена від падіння під час сну спеціальними бортиками, а сходи, що ведуть наверх, мають бути стійкими та безпечними.

Ще один варіант паралельного розміщення ліжок в кімнаті для двох хлопчиків. Дітям старшого шкільного віку такий дизайн меблів буде вже нецікавий, але він чудово підійде для малюків.

Робочий куточок у кожної дитини теж має бути індивідуальним. Дітям молодшого шкільного віку буває досить складно зосередитися на предметі, а сусідство такого ж шибеника буде лише заважати. Розділіть навчальні зони по різних кутах кімнати. Якщо такої можливості немає, поставте між столами стелаж для книг.

Хочете викроїти для себе зайвих півгодини на добу? Купіть в кімнату хлопчиків спортивний куточок! Активні фізично вправи візьмуть на себе весь удар неприборканої енергії. Діти втомляться та заснуть дещо раніше, а ви отримаєте шанс хоча б трохи побути в тиші та спокої.

Дитяча спальня для двох дітей. Зверніть увагу на огорожу верхнього ліжка, що не дозволить вашій дитині впасти та травмуватися під час сну.

Два хлопчика приблизно одного віку від 11 і до 16 років

Підбір меблів у дитячу для двох хлопчиків другій віковій категорії (11-16 років) набагато простіший. У такому віці діти стають більш посидючими, серйозними та дисциплінованими. Для таких дітей ви вже можете придбати двоярусне ліжко без будь-яких обоювань, адже ваші сини давно вже закопали сокиру війни та стали найкращими друзями. Аналогічним чином ви можете поєднати робочу зону. Брати все одно допомагатимуть одне одному у виконанні домашніх завдань, то ж нехай їм для цього не доводиться зайвий раз вставати та відволікатися від уроків.

Звичайно, стиль підліткової кімнати буде сильно відрізнятися від дитячої для маленьких дітей. Колірна гамма кімнати - більш стримана та спокійна, меблі - практично «дорослого» дизайну. Гарна ідея - виділити кожному з дітей окрему стіну в кімнаті, яку дитина зможе оформити на свій розсуд. Хтось із хлопців може бути фанатом футболу, а комусь більше подобаються астрономія та фізика. Нехай обидві дитини отримають можливість самовираження, створивши для себе свій невеликий шматочок «Всесвіту».

Ще один варіант паралельного розміщення спальних місць в дитячій кімнаті. Біле ліжко призначене для старшокласників, а диван - для студента, що приїздить на суботу-неділю .

Напевно, хлопчики-підлітки не оцінять химерні меблі зі складними формами. Адже вони вже зовсім дорослі чоловіки (принаймні, вони самі так вважають), а значить, дизайн їх кімнати має бути суворим, майже аскетичним, як і личить суворим представникам сильної половини людства. Завдання батьків - обставити приміщення простими, але функціональними меблями з чіткими геометричними лініями. До того ж, в такій дитячій для двох дітей буде набагато простіше підтримувати чистоту та порядок, а це теж нагальне питання для батьків. Мінімалізм, хай-тек і лофт - це, мабуть, найкращі стилі інтер'єру для кімнати двох майбутніх чоловіків.

У нашій наступній статті мова йтиме про оформлення дитячої кімнати для двох сестер.

Спальний блок - меблі в морському стилі - чудовий варіант для підлітків з енергією першовідкривачів. Нехай енергія ваших дітей буде спрямована на пізнання світу.

Популярне

Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4330
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3285
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3022
Pantone назвала колір 2020 року, і це - бірюзовий! Як правильно використовувати бірюзовий колір в інтер'єрі?

Ми знаходимося на порозі нового десятиліття. Яким воно буде - сказати не можемо, знаємо лише одне - попереду нас чекає безліч цікавих подій! Наприклад, NASA в 2020 починає роботу з освоєння Марса. У Саудівській Аравії планують закінчити будівництво вежі Крик Харбор в Дубаї. Це буде найвища у світ ...

2903