ВСТИГНУТИ ДО НОВОГО РОКУ - до Нового року залишилося 6 днів. 6-й день - Новорічні ласощі!

Сьогодні - субота, і є можливість спокійно зайнятися домашніми справами. Тим більше, що справи у нас будуть приємними: ми будемо готувати їстівні подарунки та новорічні ласощі.

На вибір це може бути:

1. Сирний штоллен або штолленові цукерки

Звичайний штоллен пекти вже запізно, та й не у всіх виходить зберегти його м'яким до свята, а ось сирний штоллен - він легший у приготуванні та чудово зберігається до 6 днів.

2. Пряники

І дуже приємний колективний процес - розписування їх.

3. Домашні цукерки

Але тільки ті, які на основі шоколаду і/або сухофруктів.

Ті рецепти, в яких використовуються вершки без подальшої термічної обробки чи свіжий сир.

4. Варення і джем

Ну і що, що літня різноманітність фруктів давно позаду?

Є дуже смачні рецепти варення та джемів з цитрусових, з гарбуза, та й яблука ще не відійшли.

Фантазуйте і комбінуйте - ось секрет вашого успіху!

І не забудьте про невеликі красиві баночках, щоб упакувати приготоване варення. У використанні зручніше баночки з кришкою, що закручується.

5. Паштети і терин

Цей варіант для тих, хто з усіх видів солодощів віддає перевагу ковбасі.

Обирайте ті рецепти, де приготований паштет або терен проходить повну термообробку і призначений для тривалого зберігання. І не забувайте, що такі консерви потрібно зберігати в холодильнику.

Рецепти приготування всіх цих ласощів без праці можна знайти в Інтернеті на кулінарних сайтах. Але перевірений і легкий рецепт сирного штоллен ми все-таки наведемо.

Сирний штоллен

500 г борошна + 1 пакетик розпушувача просіяти у велику миску, в якій буде зручно вимішувати тісто. Додати до борошна 200 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, дрібку солі і 175 г дуже холодного вершкового масла, натертого на крупну тертку. Акуратно змішати, які не вимішуючи.

Додати в суміш 2 яйця і 250 г м'якого жирного сиру. Знову акуратно змішати, але не вимішуючи.

Додати горіхи і цукати. У класичному рецепті це 100 г рубаного мигдалю і 200 г родзинок + 50 г лимонних цукатів, попередньо замочених на ніч в 1 столовій ложці рому.

У цю частину рецепта можна внести зміни в залежності від вашого смаку.

Наприклад, якщо ви не любите мигдаль, замініть його на волоські горіхи або взагалі на будь-які сухофрукти на ваш смак (родзинки, в'ялена вишня, дрібно нарізана курага). Головне, щоб загальна вага горіхи + сухофрукти дорівнювалп 350 г.

Замочувати сухофрукти можна не тільки в ромі, а й в коньяку.

Швидко вимісити тісто. Сформувати штоллени і покласти їх на деко, покритий двома шарами пергаменту.

Духовка - 190 градусів. Випікаємо 20 хвилин. Потім знижуємо температуру до 170 градусів і печемо ще 40 хвилин.

Гарячі штоллени рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом і так само щедро посипаємо цукровою пудрою.

В принципі, є можна відразу, як тільки штоллени охолонуть, але краще дати їм вистоятися до ранку. Можна зберігати щільно загорнутими в фольгу в холодильнику не більше 10 днів.

Смачного!

ВСТИГНУТИ ДО НОВОГО РОКУ попередні дні знаходяться тут

А тут ви можете знайти красиві і зручні кухні, адже готувати в комфортній обстановці завжди приємніше, правда?

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12620
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4346
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3297
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3030