ТОП-5: без чого не обійтися в спальні?

Одразу зазначимо, що спальня - приміщення виключно функціональне, призначене для сну. Отже, предмети, що знаходяться в ній, в першу чергу мають забезпечити своїм власникам комфортний і здоровий сон.

Ось найпотрібніші, з нашої точки зору, в спальні речі.

1. Матрац

Принцеса на горошині відчула горошину аж через 40 перин. Але, можливо, справа була не в особливій ​​ніжності принцеси, а просто в незручних перинах?

Аби з комфортом виспатися, вам потрібен зручний саме для вашої спини хороший ортопедичний матрац.

Хтось полюбляє спати на жорсткому, хтось вважає за краще покриття м'якіше - всюди критерієм правильності виступають тільки відчуття вашої спини.

Тому не полінуйтеся сходити в меблевий салон з хорошим вибором матраців і полежати на кожному з них.

Про наповнення вподобаного матраца (що там всередині - пружинний блок, незалежні пружини, латекс, кокосова койра, повсть і т.д.) і його технічні характеристики вам розповість консультант меблевого салону, а потім ви й самі зможете докладніше вивчити це питання в Інтернеті.

Але без власного відчуття комфортного лежання вам не обійтися.

А що робити тим, чий бюджет зараз абсолютно не передбачає витрати на новий матрац?

Придивіться уважніше до наматрацників-футонів. Вони коштують набагато дешевше нових хороших матраців, але значно покращують якість сну навіть на старому матраці.

2. Тумбочка

Якщо ви маєте невелику вузьку кімнату, безумовно, пожертвуйте шириною тумбочок на користь більш широкому ліжку. Але зовсім без тумбочки біля ліжка не обійтися.

І куди в інакшому випадку покласти книгу, яку ви читали перед сном, поставити склянку води, розмістити окуляри чи телефон?

Інша справа, що для цього зовсім не потрібен масивний «меблевий монстр» з купою висувних ящиків. Досить вузької відкритої тумбочки чи навіть навісної полички біля ліжка.

3. Розетки та вимикачі біля ліжка

Ось, уявіть, що ви вже пригрілися в ліжку, спите - і що, потрібно вставати та йти через всю кімнату, щоб вимкнути світло.

Тому логічніше зробити два вимикача верхнього світла в спальні: один - біля дверей, щоб увійти та одразу увімкнути світло, а другий - біля ліжка, щоб вимкнути світло перед сном і включити його вранці.

І одразу ж зробіть хоча б по одній розетці з кожного боку ліжка, краще - дві: одну використовувати для підключення бра, а в другій заряджати телефон.

4. Кондиціонер

Комфортна температура в приміщенні - запорука хорошого сну. І якщо з холодом можна боротися за допомогою теплої піжами чи кількох ковдр, то від спеки допомагає лише повністю роздягтися, і все. А потім на допомогу приходить кондиціонер.

Обирайте максимально безшумну модель і не забувайте регулярно обслуговувати свій кондиціонер і чистити його.

До речі, якщо ви зупинитеся на варіанті, який одночасно з охолодженням включає ще й обігрів, то зможете одночасно вирішити проблему і з холодними осінніми ночами, коли опалення ще не увімкнуто.

5. Вішалка

Навіть якщо в кімнаті є шафа, не завжди зручно знімати перед сном халат і вішати його туди.

Набагато зручніше повісити халат на підлогову вішалку, щоб потім швидко накинути його вранці або навіть вночі, якщо знадобилося у вбиральню.

Головне, щоб ця вішалка потім не перетворилася в склад звичайних речей, які лінь нести в шафу після роздягання.

Безумовно, є і ще багато речей, бажаних в спальні. Наприклад, двері з хорошою звукоізоляцією, що зачиняються зсередини.

Або штори блекаут, що не пропускають світло - актуальний продукт для «сов», які вранці хочуть поспати довше і не прокидатися від перших сонячних променів.

Хтось не мислить собі спальні без кімнатних рослин. А ще на пухнастий приліжковий килимок дуже зручно вставати після сну.

Тому прислухайтеся до наших порад і до своїх побажань і не обмежуйте себе в бажаннях. Адже третину свого життя ви проводите саме в спальні.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12625
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4348
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3301
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3033