Сучасна дитяча - як правильно організувати простір для своєї дитини?

Кожного з батьків хвилює питання, як створити правильну дитячу кімнату для своєї дитини. Правильну - це значить зручну, продуману, функціональну і безпечну. А ще, бажано, таку, яка з невеликими доповненнями прослужить дитині багато років: від молодшого шкільного віку і до студентства.

 Але, на жаль, єдиної правильної відповіді на це питання немає. Наш вибір обмежують розміри дитячої кімнати, висота стелі і кількість вікон в ній. Необхідно також враховувати вік і стать дитини, а іноді потрібно розробити дитячу для двох і більше дітей. Темперамент, інтереси та захоплення майбутнього господаря цієї дитячої кімнати теж впливають на наше рішення.

Таким чином, наша мета - розробити не ідеальну дитячу в цілому, а оптимальну дитячу кімнату для кожного конкретного випадку.

Класичні дитячі меблі дозволяють розв'язати низку завдань, до того ж класика не старіє і, крім того, формує хороший смак у свого маленького власника.

Але працювати з дитячими меблями в сучасному стилі набагато цікавіше, як з точки зору дизайну, так і враховуючи функціональність та довговічність меблів.

Дитяча Сонячне місто ТМ Теремок

Сучасний стиль допоможе створити в дитячій кімнаті цікавий, нестандартний, яскравий інтер'єр, при цьому ціна меблів і оздоблювальних матеріалів буде нижчою, ніж при створенні дитячої в класичному стилі.

Однак сучасний стиль також потребує хорошого смаку і продуманих рішень від своїх творців, інакше замість бажаної дитячої кімнати ви отримаєте або кітч, що аж очі ріже, або нудне і сумне приміщення.

Ось кілька правил, які допоможуть вам створити прекрасну сучасну дитячу кімнату.

Дитяча Ельф ТМ Енран

Правило №1. Колір

Якщо в оформленні вашої дитячої кімнати в сучасному стилі ви плануєте використовувати яскраві кольори, то не потрібно використовувати їх скрізь. Це повинні бути невеликі контрастні плями на тлі спокійних колірних рішень. Наприклад, кілька яскравих меблевих фасадів в кімнаті зі стінами і підлогою, пофарбованими в нейтральні кольори.

Дитяча Кетс ТМ Dimi

Правило №2. Матеріали

У дитячій в сучасному стилі можна використовувати найрізноманітніші матеріали: дерево, шпон, в тому числі і екзотичних кольорів, МДФ і ДСП, пластик, скло, текстиль, натуральну і штучну шкіру і навіть камінь.

Завдяки такій різноманітності матеріалів можна отримати дуже фактурний, насичений інтер'єр, проте пам'ятаємо, що:

  • чим більше матеріалів використовується в інтер'єрі, тим ближчими за кольором вони повинні бути. В цьому випадку різноманітність досягається за рахунок багатства фактур. Якщо додати ще й різноманітність кольорів, інтер'єр з насиченого перетвориться на несмак.
  • це дитяча кімната, тому всі меблі і предмети інтер'єру повинні бути безпечними для дітей. Наприклад, корпусні меблі повинні мати заокруглені боковини, захищені спеціальної крайкою, а скло і дзеркала в дитячій кімнаті краще взагалі не використовувати.

Дитяча Верді ТМ MERX

Правило №3. Лаконічність та функціональність

Саме за цими критеріями оцінюється кожен елемент, який ви додаєте в вашу дитячу кімнату в сучасному стилі.

Наприклад, шафа потрібна, щоб зберігати одяг або книги, приліжковий килимок - щоб не ставати після сну босими ногами на холодну підлогу, а стіл - щоб вчити уроки. Відповідно вибираємо максимально зручні шафу, килим та стіл. А от від дизайнерської вишуканої видумки - незрозумілої полиці в формі хвилі - краще відмовитися. Такий «виріб заради виробу» спростить будь-який інтер'єр.

Дитяча Вуді ТМ Snite

Правило №4. Тематичний дизайн

Згадайте своє дитинство, як швидко у вас змінювалися інтереси. Сьогодні мушкетери, а завтра - пірати, сьогодні - Людина-Павук, а завтра - Капітан Америка, сьогодні - Бель, а завтра - Гаррі Поттер ...

Дитина росте і розвивається кожен день, і це впливає на її інтереси. Вони теж змінюються швидко. Тому не варто при оформленні сучасної дитячої прив'язуватися до якоїсь однієї тематики. Краще продумати, де в кімнаті дитина зможе розмістити свої плакати або іграшки, а потім, зі зміною інтересів, легко замінити їх на інші.

Дитяча Формула-1 ТМ Вальтер

Правило №5. Хобі

Хобі, на відміну від інтересів, річ більш постійна. І саме хобі вашої дитини потрібно враховувати при розробці інтер'єру.

Наприклад, якщо дитина захоплюється малюванням, потрібно продумати, де встановити мольберт і де зберігати фарби, пензлі та полотна. Для музиканта потрібно вписати в інтер'єр інструмент. І якщо скрипалеві потрібен всього лиш пюпітр і місце для зберігання скрипки, то фортепіано займає значно більше місця.

Для дитини, яка захоплюється спортом, в кімнаті обов'язково потрібно залишити вільний простір для домашніх тренувань.

Дитяча Лондон ТМ Dimi

Правило №6. Гендерна рівність

У класичній дитячій все однозначно: дитяча кімната для дівчинки - світлі кольори і балдахін, дитяча кімната для хлопчика - меблі в кольорі горіх і сірий або зелений текстиль. Бордові відтінки залишаємо для дорослих чоловіків. І хоча і тут бувають винятки, але вони лише підкреслюють правило.

А ось сучасна дитяча зовсім не обов'язково повинна бути прив'язана до гендерних стандартів. Дівчинка може вибрати досить незвичайну вугільно-помаранчеву дитячу, а хлопчик - світлу біло-блакитну плюс натуральне дерево.

Тепер слід зауважити, що сучасний стиль - це загальна назва відразу для декількох стилів інтер'єру, і кожен з них має свої особливості. Розглянемо найпопулярніші з них.

Дитяча Енімалс ТМ Dimi

Дитяча в еко-стилі

Еко-стиль (його ще називають скандинавський стиль) відрізняється від інших сучасних стилів використанням великої кількості натуральних матеріалів, в першу чергу, дерева, і натуральної кольорової гами.

Дитяча в еко-стилі - це дитяча, оформлена в бежево-салатових кольорах з меблями з натуральної деревини. Щоб інтер'єр сприймався легше, можна доповнити його елементами білого або вершкового кольору.

Дитяча Джой ТМ Snite

Дитяча в стилі мінімалізм

Мінімалізм - це мінімум елементів і мінімум обробки. Здавалося б, ідея зовсім не відповідає дитячій кімнаті.

Однак білі глянцеві поверхні і грамотно продумані шафи, в які легко ховається все зайве, дозволять вашій дитині-підлітку без проблем утримувати свою кімнату в чистоті.

Єдине відхилення від стилю - дозвольте вашій дитині розмістити на стінах плакати з зображеннями улюблених героїв, а також вибрати постільну білизну і текстиль за смаком. Інтер'єр вийде трохи яскравіший, ніж за каноном стилю мінімалізм, але дитина буде розуміти, що це, дійсно, саме її кімната.

Дитяча Лаунж ТМ MERX

Дитяча в стилі хай-тек

Власне, у мінімалізму і стилю хай-тек багато спільного: глянцеві поверхні, функціональність кожного елемента меблів, холодна колірна гамма. Але чим же відрізняється дитяча в стилі хай-тек?

В першу чергу, використанням меблів-трансформерів. Наприклад, письмовий стіл легко перетворюється в ліжко, або шафа - в диван для ігор. Такі меблі недавно увійшли в наше життя, але вже впевнено завоювали симпатії покупців.

Дитяча Диско ТМ Ренесанс

Дитяча в стилі лофт

Лофт - один з наймолодших сучасних стилів. Це впорядкування житлового простору в колишньому виробничому приміщенні. Для стилю лофт характерна цегляна кладка, меблі з чорного металу і дерева, відкриті полиці. Такі меблі дуже актуальні для підлітків, вони дають їм відчуття свободи від загальноприйнятих стандартів.

Цегляну кладку можна імітувати шпалерами, а підлогу виконати з хорошою дубової дошки.

Дитяча Лайн Дизайн ТМ Snite

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12584
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4306
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3269
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3004