Шафи для спальні - що потрібно знати, аби не помилитися при покупці?

Здавалося б, шафа... Абсолютно звичний елемент спальні. Її місткість дозволяє зберігати безліч речей, а відкриті полиці та ніші служать чудовим сховищем для книг, фотографій або телевізора.

Але от питання: чи дійсно у вашій спальні потрібна шафа? Давайте обміркуємо це разом.

Від яких параметрів ми відштовхуватимемося, щоб прийняти правильне рішення:

  • Розміри спальні - простора чи навпаки - маленька кімната;
  • Наявність в квартирі / будинку альтернативного простору для зберігання речей - від шафи-купе в передпокої і до окремої гардеробної кімнати.

Найпростіший варіант - у вас в будинку є гардеробна кімната. Ну або велика і містка шафа-купе в передпокої, і у вас немає проблеми, де зберігати верхній одяг влітку та несезонне взуття постійно.

Наша порада: в цьому випадку без шафи в спальні можна і обійтися. Віддайте перевагу місткому комоду, і вам буде просто та зручно зберігати як постільну, так і натільну білизну. Над комодом можна розмістити дзеркало, якщо в спальні немає окремого туалетного столика, чи повісити гарну картину. Ще один варіант - телевізор, але численні дослідження свідчать про шкоду цього предмета в спальні.

Якщо у вас немає гардеробної кімнати, без шафи в спальні ніяк не обійтися.

Різновиди шаф у спальню

Шафи бувають вбудованими і корпусними. Корпусний шафа - це окремий елемент меблів. А вбудований тому і називається вбудованим, що вбудовується в нішу, і роль бічний і / або задньої стінки в ньому виконує стіна кімнати.

Корпусні шафи для спальні виготовляються серійно та мають стандартні розміри, приблизно однакові у всіх виробників. Більш поширеними є тридверні та чотири-моделі, хоча в окремих спальних гарнітурах можна знайти як двохдверні, та навіть шестидверні варіанти. В особливих випадках вони можуть виготовлятися індивідуально. Вбудовані шафи виготовляються лише під замовлення.

Також модель варто обирати відповідно до стилю таі розміру спальні і, певна річ, з огляду на її тип: розпашна, купе, кутова. Кожна модель має свої особливості та переваги.

Розпашна шафа - найекономніший і найпрактичніший варіант.

Двері такої моделі кріпляться на петлях і відкриваються на себе за зразком будь-яких інших дверей, наприклад, міжкімнатних. Варто врахувати, що для повноцінного відкриття необхідно вільне місце спереду, рівне, як мінімум, за розміром дверей.

Кількість дверей у розпашної моделі може бути абсолютно різною, це залежить від зовнішнього вигляду шафи та її розмірів. Але враховуйте, що найзручніші у користуванні двері шириною 40-45 см.

Стильним і практичним варіантом може бути і шафа-купе. Двері такої моделі не розчиняються, а розсуваються в боки. Це дозволяє встановлювати її навіть у невеликих спальнях, адже, щоб відкрити таку шафу, практично не потрібно додаткового простору. Ціна шафи-купе традиційно вища, ніж розпашної.

Якщо пустує кут в спальні, або просто ви вирішили максимально використовувати простір вашої кімнати, тоді кутовий варіант - це саме для вас. За допомогою кутової шафи ви зможете візуально згладити кути в кімнаті, зробити інтер'єр більш м'яким. А по місткості кутовий варіант шафи, мабуть, перевершує і шафу-купе, і розпашну шафу.

Гарним і функціональним доповненням будь-якої з вище перерахованих моделей стануть дзеркальні двері. Вони візуально збільшать розмір кімнати, і з ними відпаде потреба додатково купувати дзеркало.

Але, як будь-яке інше рішення, це також має свої недоліки. Дзеркальні двері будуть зручними для використання та розширять простір, якщо шафу розташовано уздовж боковини ліжка.

Якщо ж шафа стоїть в ногах ліжка, краще віддати перевагу моделі з глухими фасадами.

***

Щоб купити шафу в спальню на нашому сайті, завітайте у розділ «Спальний гарнітур». У складі кожного гарнітура є один або кілька варіантів шаф. Всі вони можуть бути придбані окремо від інших елементів гарнітуру.

Або зателефонуйте за телефонами, вказаними в шапці сайту. Грамотні дизайнери допоможуть вам зробити правильний вибір.

Також вам можуть бути корисні наші добірки:

  • Спальня в класичному стилі;
  • Сучасна спальня;
  • Спальня в стилі прованс.

 

 

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12539
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4260
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3246
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

2983