Санвузол перетворюється... перетворюється санвузол... на елегантну та сучасну ванну кімнату

Ми прагнемо бути сучасними. Мода визначає наш спосіб життя, манеру поведінки та тип одягу. Інтер'єр житлового простору, звичайно, не став винятком. Сьогодні ми поговоримо про одне з ключових приміщень будинку - ванну кімнату, і про те, як зробити її стильною та цікавою.

Безперечно, мода - це мінливість. І якщо ультрамодні джинси через рік можна з легкістю відправити в сміттєву корзину, то переоформлення ванної кімнати кожні кілька років - процес дискомфортний і дуже дорогий.

Але як правильно підійти до оформлення ванної кімнати? Якщо ви - не прихильник класичного стилю і хочете створити сучасний інтер'єр, який не втратить своєї актуальності з виходом чергової новинки, то ця стаття для вас.

Цікаво, що насправді в інтер'єрі стилю «сучасний стиль» не існує. Ця назва об'єднує в собі кілька напрямків, кожне з яких при правильному виконанні давно стало синонімом гарного смаку.

Сьогодні існує три основних сучасних стилі, здатних задовольнити бажання сучасного споживача  щодо краси та комфорту.

Ванна Nuvola від MERX - прекрасний зразок сучасної ванної кімнати, що поєднує в собі теплоту природи і прагнення людини до досконалості

Мінімалізм: простота, виразність та лаконічність

Свою назву стиль мінімалізм отримав від латинського «minimus» - найменший: створення лаконічних і функціональних інтер'єрів за допомогою простих геометричних форм та нейтральних кольорів.

Цей стиль, до речі, ідеальний для невеликих ванних кімнат. Такі ванні не перевантажені деталями, стримані та елегантні.

Традиційний колір мінімалізму - білий. Альтернатива - сірий та чорний кольори.

Мінімалізм - прихильник натуральних матеріалів. Вашу ванну кімнату дуже прикрасить раковина з каменю або душова кабіна з абсолютно прозорого скла.

Яскраві кольорові акценти: рушники, килимки та світильники - ось секрет виразності ванної кімнати в стилі мінімалізм. У будь-якому випадку, не використовуйте більше двох колірних плям одночасно і пам'ятайте, що надлишок деталей в цьому випадку набагато гірше, ніж їхня відсутність.

Ванна Алекс від MERX - ода сучасному стилю, в якому ідеально поєднані теплий екостиль і футуристичний Хай-тек

Хай-тек: естетика матеріалу та нові технології

Тут переважає монохромна колірна гамма, але завдяки достатньому освітленню інтер'єр зовсім не виглядає тьмяним.

Оздоблення стін і підлоги повинне бути однотонним та гладким. В лідери виривається керамічна плитка: велика квадратна або прямокутна, настінна та підлогова.

Душову кабіну вибирайте зі скла та металу, а сантехніку - нестандартних асиметричних форм.

При виборі меблів зверніть увагу на вироби з мінімальною обробкою. Меблі повинні бути легкими у використанні, місткими та дуже функціональними, і при цьому мають виглядати ефектно та практично невагомо.

Адже саме поняття «Хай-тек» означає «високі технології», тому в цій кімнаті все повинно працювати за останнім словом техніки: від сенсорного крана до космічного джакузі.

Освітлення може бути виконане в двох варіантах: точкове або стельове. Точкові світильники займають мінімум місця і створюють рівномірне освітлення. При виборі стельових світильників зверніть увагу на фантастичні конструкції зі скла та металу.

Ванна Омега від Аква Родос - колекція стильних білосніжних меблів для ванних кімнат в стилі Хай-тек

Екостиль

Цей напрямок ще називають природним або шведським. Сама назва говорить сама за себе і має на увазі використання природних кольорів і натуральних матеріалів.

Для екостилю характерні відтінки оточуючого нас світу: земля і трава, камінь, пісок, дерево, солома, кава.

Екостиль віддає перевагу матеріалам з текстурою та рельєфами. Чудовим варіантом для оформлення стін стануть бамбук, галька або дерево. Дуже ефектно виглядають стільниці з трохи шорсткого натурального каменю.

Обов'язково наповніть кімнату аксесуарами: живі квіти в горщиках, килимки, плетені кошики та вази. Головні критерії - екологічність і дотримання загальної концепції приміщення.

Ванна Вікторія від Аква Родос оформлена в екостилі: зверніть увагу на натуральні матеріали, природні відтінки і живі рослини

Ідеальний мікс

Створити в своїй ванній ідеальне втілення того чи іншого стилю важко, та й не потрібно. Адже саме завдяки змішуванню стилів ми отримуємо бажаний результат.

Не бійтеся внести в вашу мінімалістичну ванну елементи екостилю, або з'єднати хай-тек з мінімалізмом. При правильному підході до вибору меблів, сантехніки та оздоблювальних матеріалів у вас обов'язково вийде ванна кімната вашої мрії: стильна, красива та функціональна.

Ванна Дрім від MERX - яскравий мінімалізм, поєднаний з ЕкоСтіль, підкорить серце найприскіпливішого споживача

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12660
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4376
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3320
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3052