Приліжкова тумбочка як елемент комфорту вашої спальні

Почнемо з невеликого лінгвістичного зауваження. «Тумбочка» англійською називається «bedside table». Що дослівно означає «приліжковий стіл».

Це підтверджує подвійну функцію тумбочки біля ліжка: не так важливо, що зберігається всередині неї, як те, що розташовується на її стільниці. Перед сном на приліжкову тумбу зручно покласти телефон, книгу чи склянку води.

Якщо над вашим ліжком немає бра, то невеликий світильник, що стоїть на тумбочці, також не буде зайвим.

У цій статті ми розповімо вам, як правильно підібрати тумбочки.

Варіанти та критерії вибору

Вибір, як завжди, грунтується на «трьох китах»:

  • зовнішній вигляд,
  • функціональність,
  • якість.

Почнемо із зовнішнього вигляду. Ще 10 років тому дизайнери впевнено стверджували, що ліжко та приліжкові тумби мають бути обов'язково з одного гарнітуру, одного кольору та однакового оздоблення.

Сьогодні виробники меблів теж пропонують у складі спільного гарнітуру один або кілька варіантів тумбочок. Але ніхто вже не нав'язує вам їх придбання.

Погортайте сучасні журнали з інтер'єру та дизайну, і ви побачите, що дуже часто у проектах використовуються ліжко та тумби з різних колекцій. Таке рішення робить інтер'єр спальні виразнішим, але вимагає від свого творця дуже гарного смаку. Інакше це виглядатиме, як «збірна солянка».

Тепер щодо функціональністі. Для того, щоб зробити правильний вибір, визначтеся, для зберігання яких саме речей використовуватиметься тумба. Якщо ви плануєте зберігати в ній білизну, а зверху на стільниці розташувати світильник і журнали, тоді варто зупинитися на моделі більшого розміру.

Але якщо тумбочка біля ліжка потрібна лише для невеличких предметів: окуляри, склянка з водою, телефон - сміливо обирайте меншу модель. І, безумовно, вибір моделі залежить від розмірів вашої кімнати.

У невеликому приміщенні, обираючи між просторішим ліжком або ширшою тумбочкою, віддайте перевагу ліжку. Адже саме від розмірів спального місця залежить комфорт вашого сну. До того ж, у маленькому приміщенні велика тумба виглядатиме громіздко, обтяжуючи простір.

Ще один аспект вибору - висота ліжка. Тумбочка не має бути занадто високою чи низькою у порівнянні з самим ліжком.

У першому випадку вища модель може виявитися навіть небезпечною (можна вдаритися об кут тумбочки при вставанні з ліжка), а на зовсім низький виріб буде незручно щось класти. Ну або з нього брати.

Для виробництва тумбочок для спальні використовують натуральне дерево, шпон, МДФ, ДСП, фанеру, метал, пластик і навіть скло. Але частіше у виробництві поєднують одночасно кілька матеріалів, наприклад, корпус з ДСП і стільницю та декоративні елементи з дерева. Якому з варіантів віддати перевагу, залежить тільки від вас.

І, нарешті, якість. Це загальне питання по відношенню до всіх спальних меблів: саме в спальні ми проводимо найбільше часу - хоча б вісім годин сну плюс годину перед сном.

Якщо вашу спальню виготовлено ​​не з екологічно чистих матеріалів, саме ви будете дихати шкідливими речовинами всю ніч. Як це позначиться на вашому здоров'ї? Тому купуйте тільки меблі в спальню, якість яких підтверджено сертифікатами та гігієнічними висновками, і лише у перевірених виробників.

***

Щоб купити тумби на нашому сайті, завітайте в розділ «Спальний гарнітур». У складі кожного гарнітуру є один або кілька варіантів тумбочок. Всі вони можуть бути придбані окремо від інших елементів гарнітуру.

Або зателефонуйте за телефонами, вказаними в шапці сайту. Грамотні дизайнери допоможуть вам зробити правильний вибір.

Також вам можуть бути корисними наші добірки:

  • Спальня в класичному стилі;
  • Сучасна спальня;
  • Спальня в стилі прованс.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12625
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4348
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3301
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3033