Очистити або захистити: як продовжити життя вашого матраца?

Всім відомо, що запобігти проблемі часто набагато легше, ніж позбутися її наслідків. Але, якщо проблема вже виникла, не потрібно затягувати з її рішенням. Це правило актуальне для всіх аспектів нашого життя. І для матраців теж.

Хочете подовжити термін експлуатації вашого матраца? Ми розповімо вам, як можна захистити його оббивку від плям. Оббивка все ж забруднилася? Ми розповімо, як позбутися забруднення.

Наматрацник - кращий захист

Наматрацник, як зрозуміло з його назви, - це покриття, що кладеться на матрац під простирадло. І виконує він чимало корисних функцій.

1. Захист від будь-яких забруднень

На відміну від матраца наматрацник можна прати. Тому будь-яке забруднення з нього видалити набагато легше.

2. Ви можете вибрати водонепроникний наматрацник

Такі наматрацники покриті спеціальною махровою тканиною, доповненою водонепроникною мембраною. Вони дуже зручні для дитячих ліжок, а також в ситуаціях з лежачими хворими чи літніми людьми.

3. Наматрацник підвищує зручність сну

Він оптимізує жорсткість спального місця та дозволяє нівелювати його дефекти. Потрібно відзначити, що наматрацники використовуються не тільки в ліжках, але й у диванах, що трансформуються у спальне місце. Напевно, для диванів використовувати наматрацник навіть важливіше: і захист оббивки, і компенсація нерівностей на стиках його частин.

4. Ви можете вибрати наматрацник по сезону

Наматрацники для теплої пори року наповнені натуральною бавовняною ватою, а для зими краще підійдуть моделі з овечою вовною всередині. Всі наматрацники виготовляються лише з гіпоалергенних матеріалів і добре пропускають повітря.

Тому, якщо вам хочеться підвищити комфорт вашого сну та на додачу захистити ваш матрац або диван від небажаних плям, вам обов'язково потрібен наматрацник. До речі, це зовсім недороге задоволення.

Пляма вже є. Що робити?

Припустімо, з тієї чи іншої причини, але забруднення вже прикрасило оббивку вашого матраца. Як його вивести?

Найпростіший і, напевно, найправильніший варіант - замовити послуги хімчистки додому. Професійна хімчистка видалить всі забруднення з оббивки вашого матраца, позбавить його пилу та зайвих запахів, тобто практично відновить його первісний вигляд.

Але іноді проблему чищення доводиться вирішувати самостійно.

Сода - один з найбільш перевірених варіантів. Є кілька версій, як саме потрібно використовувати соду для очищення оббивки від забруднень.

Перш за все, чистку потрібно проводити в добре провітрюваному приміщенні та не застеляти матрац постільною білизною, поки він повністю не висохне.

Через дрібне сито нанесіть на тканину порошок соди, злегка - на слабо забруднені місця, суцільним шаром - на плями. Після цього поверхню потрібно скропити водою з пульверизатора, щоб сода стала вологою.

Дайте соді повністю висохнути та зчистити її пилососом.

Крім цього, для чищення матраців можна використовувати спеціальні засоби, призначені для очищення тканинної оббивки м'яких меблів. В цьому випадку дійте за інструкцією, вказаною на етикетці миючого засобу. Пральні засоби для виведення плям також можуть допомогти.

Плями. Окремі випадки - як позбутися від плям різного походження?

Перш за все, єдина для всіх типів забруднень порада: не тріть пляму. Всі рухи мають бути легкими, майже невагомими, інакше складові забруднення підуть глибше в тканину, і прибрати їх буде ще складніше.

Перш за все, потрібно обережно вимакнути залишки рідини серветками чи паперовими рушниками. І відразу ж приступити до обробки.

Засіб для виведення плями потрібно нанести на нього товстим шаром (найкраще, прямо з пляшки) і дати відбутися реакції взаємодії. Через 15-20 хвилин акуратно змийте засіб вологою ганчіркою, приберіть залишки пилососом і дайте матрацу повністю висохнути.

  • Жирні плями - за допомогою засобів для миття посуду, особливо призначених для дуже жирного, закопченого посуду.
  • Сліди від косметики (крім кремів) можна видалити ваткою, змоченою в медичному спирті.
  • Плями сечі - лимонний сік + сіль в рівних пропорціях. Залишити на 60 хвилин. Потім прибрати вологою губкою.
  • Сліди крові - головне правило: тільки не теплою водою. Перекис водню теж може допомогти.
  • Кава - суміш 1 чайної ложки нашатирного спирту та 1 склянки води.

Отже, якщо ви поставили пляму на ваш матрац - не лякайтеся. Викликайте хімчистку чи спробуйте очистити його засобами, змальованими вище. І обов'язково придбайте наматрацник - він запобігає виникненню таких ситуацій.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12538
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4255
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3244
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

2980