Модні тенденції 2020 в кухонному інтер'єрі

Як ви думаєте, тренди формують наш стиль життя, чи наш стиль життя формує тренди? Це взаємний процес. Ми йдемо за модними тенденціями, але і вони не з’являються на пустому місці - вони виникають з нашого ритму життя.

Сучасне життя - це швидкість, швидкість і ще раз швидкість. Активно розвиваються технології. Часу постійно не вистачає. Урбанізація. Сучасна людина живе в стресовому ритмі великого міста, рідко контактує з природою, користується все більшою кількістю гаджетів. І це формує тенденції дизайну кухонних меблів 2020. Звісно, не тільки їх, але наш сьогоднішній огляд присвячений саме кухням.

У сучасному суспільстві прагнення до гендерної рівності поступово позбавляє нас від поділу обов'язків на чоловічі та жіночі. І все таки жінка частіше готує їжу. Але вона теж вже не хоче багато часу проводити на кухні. Адже є багато інших важливих і цікавих справ. Так може кухня в будинку і не потрібна зовсім, адже можна купувати готову їжу?

Ми вже давно звикли до великого асортименту напівфабрикатів в магазинах, але купувати їх не поспішаємо, адже велика кількість консервантів і підсилювачів смаку в них може завдати шкоди нашому здоров'ю. А коли готуємо самі - вибираємо тільки якісні продукти і знаємо, з чого складається наша їжа.

Щоденне харчування в ресторанах - теж не варіант, адже в світі, де всі кудись поспішають, так приємно проводити тихі вечори вдома з родиною. Тому більшість з нас все-таки готують їжу самі. А щоб це не стало рутинним процесом, потрібна зручна і функціональна кухня.

Ми дамо вам кілька підказок про те, які кухні будуть найбільш актуальними в 2020 році.

Тренд 1 - лаконічність

Наймоднішими кухнями в 2020 році будуть кухні, оформлені в стилі мінімалізм. Лаконічні інтер'єри без зайвого декору в оформленні та максимальна функціональність. У тренді - простота і чисті лінії, все для того, щоб готувати їжу і доглядати за кухонним простором було легко, без особливих витрат сил та часу.

Ми не перевантажуємо простір елементами декору, в тому числі і тому, що не хочемо багато часу витрачати на прибирання приміщення. Фасади - рівні, покриті стійким до стирання і до абразивних впливів матеріалом. Це може бути як пластикове покриття, так і високоякісне фарбування. Ручка часто відсутня. Мінімалізм? Звісно!

«Крик моди» - білі матові фасади. Білий колір універсальний. До нього легко підібрати аксесуари і техніку. Якщо вам більше подобається глянець - будь ласка. Строгих обмежень немає.

Але можна піти ще далі - зробити кухню «невидимою». Для цього не потрібна шапка-невидимка, досить підібрати фасади, максимально схожі за кольором і фактурою на матеріал, яким декоровані стіни. Мінімум декорацій, приховані ручки, вбудована техніка - і меблі стають практично невидимими на тлі стін.

Розташування меблів вибирайте, виходячи з розмірів і форми кухні. На зміну кутового в моду входять лінійне і паралельне розміщення меблів. Кухонний острів більше підійде для просторих кухонь приватних будинків, але і в звичайній квартирі його можна вдало використати. Наприклад, в кухні-студії острів допоможе зонувати простір і відокремити кухонну зону від вітальні.

Тренд 2 - екологічність

Тема екології зараз дуже актуальна. Атмосфера великого міста змушує цінувати природні матеріали і натуральну колірну гамму. Сучасна кухня - це простота та природність. Тому другий актуальний тренд 2020 року - скандинавський стиль.

Це кухні, виготовлені з використанням натурального дерева або матеріалів, що його імітують. Вітається і натуральний камінь. Дизайнери рекомендують вибирати для оформлення кухні світлі природні тони. Якщо хочете зробити кухонний простір більш насиченим, можна використати яскравий колірний акцент, але теж з натуральної гами: бірюза як море, теплий жовтий як сонце або салатовий як колір молодого листя.

Тренд 3 - технології

Сьогодні кухонне обладнання важливіше, ніж самі кухонні секції. Духовка, мікрохвильова піч, посудомийна машина, холодильник, газова панель, витяжка ... А ще комбайн, кавоварка, хлібопічка, пароварка і ще, і ще ... Кожен предмет робить приготування їжі швидшим і зручнішим.

 Завдання дизайнера - забезпечити зручність користування і зберігання кожної одиниці, і при цьому не перетворити кухню в склад побутової техніки. Всю великогабаритну техніку вбудовуємо в секції (холодильник і ПММ можна заховати за фасадами). А решта гаджетів, якими не користуєтеся щодня, зручно зберігати в шафах (пеналах) з системою зберігання карусельного типу.

Змінюється зовнішній вигляд і функціонал звичної нам техніки. Час окремо розташованої плити поступово сходить «нанівець». Набагато зручніше використовувати окремо плиту і духовку.

По-перше, духовка під варильною поверхнею - це незручно. Краще розмістити її так, щоб не потрібно було нахилятися, завантажуючи і вивантажуючи жаровні. По-друге, незалежно від типу вашої духовки можна вибрати будь-яку поверхню - газову, електричну, індукційну або комбіновану. По-третє, якщо кулінарія – не ваше хобі, і ви не печете пироги і не запікаєте м'ясо або рибу, можливо, духовка вам просто не потрібна.

Ми давно оцінили переваги електродуховки. Якщо в газовій духовці ми могли регулювати лише ступінь нагріву, то електрична познайомила нас з такими функціями, як конвекція, гриль, самоочищення, програмування процесу приготування їжі.

Зараз поступово відмовлятимемось і від газових варильних панелей. Індукційні поверхні безпечні і в користуванні набагато зручніші: вимкнув плиту, протер ганчірочкою рівну поверхню - і чисто.

Новинки техніки - кухонні смарт-гаджети - стають все більш звичними на кухні. «Розумний» холодильник надішле вам повідомлення зі списком необхідних продуктів. Чайник не тільки підігріє воду, а й «пограє» в ігри з вашими дітьми. Кавомашина змеле зерна, зварить чудовий напій необхідної міцності і повідомить вам про це на ваш смартфон. А новітній очищувач води зробить аналіз води до та після очищення, і результати ви теж побачите у себе в телефоні. Наші бабусі про таке навіть і подумати не могли!

Модні акценти 2020

Отже, підіб'ємо підсумки.

  1. Фасади - гранично прості - рівні (без фасок, фільонок, фрезерування), прямокутні. Ручки - не актуальні. Їм на зміну прийшли приховані системи відкривання - натиснув, і дверцята відчинилися.
  2. Кольори - білий (краще матовий) і природна колірна гамма світлих відтінків.
  3. верхні шафки можна прибрати – ті, хто не так часто та багато готує їжу, потихеньку позбавляються від непотрібних предметів на кухні, значить місця для зберігання потрібно менше. Можна залишити місце відкритим або розмістити навісні полки для декоративного посуду.
  4. Витяжку краще вибрати врізну, щоб вона була максимально непомітною.
  5. Вибір стільниць розширюється - з натурального каменю або керамограніту, скляні, акрилові, керамічні. Урізноманітнюються і вимоги до товщини стільниці: тонкі моделі з керамограніту дуже міцні.

Винятки з правил

У будь-якому правилі є виключення. Є вони і в наших трендах. Все вище сказане відноситься більше до квартир чи таунхаузів, ніж до заміських будинків. Безумовно, заміські будинки також оформляють і в стилі мінімалізм, і в екостилі. Але справжнє надійне "сімейне гніздо" хочеться збудувати на віки. Тому для заміських будинків (до речі, і для просторих квартир з високими стелями, особливо в історичних будинках) дуже актуальна неокласика. Також повертається в моду переосмислений з урахуванням сучасних технологій стиль ар нуво. Головне, щоб вишукана стриманість не перетворилася в кричущу розкіш.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12648
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4363
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3310
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3044