Міжнародна виставка дизайну Maison&Objet 2020

Те, що світова мода народжується в Парижі - давно відомий факт. Але не всі знають, що це твердження правдиве і щодо моди в дизайні інтер'єрів.

Двічі на рік, в січні та у вересні, у Франції проводиться найбільша європейська виставка дизайну для професіоналів - Maison et Objet. Це одна з найбільш знакових подій в світі дизайну інтер'єру. Тільки в цьому році понад 150 000 чоловік, більшість з яких - професіонали в сфері дизайну, відвідали Експоцентр в Парижі.

На ювілейній, 25 сесії Міжнародної виставки дизайну, що проходила з 17 по 21 січня 2020 року, свої новинки представили більше 3000 брендів. Тут було все, що може знадобитися при оформленні житлових приміщень і офісів.

M & O задає основні тенденції моди в оформленні інтер'єрів. У різних секціях були представлені і шедеври від-кутюр, і предмети прет-а-порте. Ця виставка - маяк у світі моди для всіх дизайнерів і архітекторів.

Експонати виставки розміщувалися в тематичних павільйонах:

  • Ethnic chic - аксесуари та меблі в етнічному стилі;
  • Textile - домашній текстиль (від рушників та постільної білизни до дизайнерських килимів і штор);
  • La table - новітнє кухонне обладнання та меблі, посуд, аксесуари і різні предмети для оформлення кухонь та їдалень.
  • L'espace - ексклюзивні експонати hand made, сучасні твори мистецтва, які можна використовувати при оформленні приміщень.
  • Cote deco - зразки інтер'єрів, виконаних в різноманітних історичних стилях;
  • Home accessoires - аксесуари для будинку від-кутюр, представлені знаменитими брендами.
  • Maison & Objet museus - антикваріат та інші шедеври з колекцій музеїв світу.

Тема виставки Maison & Objet-2020 року - RE (NEW) GENERATION!

Гра слів «регенерація» і «нове покоління» говорить про концепцію представлених розробок, створених з урахуванням потреб людей Y і Z поколінь.

 Вам знайома така систематизація? Y та Z - це люди, народжені після 1981 (Y) і в середині 1990-х років (Z). Зараз їм по 30-40 років. Це перше покоління, що знайоме з цифровими технологіями з самого дитинства. Також з дитинства їм знайоме слово «криза». Тому зараз це усвідомлені споживачі, які декларують відповідальне ставлення до навколишнього середовища і природних ресурсів.

Січнева сесія Maison & Objet Paris 2020 року - це погляд у майбутнє, це зміна правил і дослідження нових тенденцій в споживанні, це мрії та сподівання мілленіалів.

Новинки виставки

Історично склалося, що французькі таланти завжди «задавали тон» іншим європейським майстрам. Сучасні молоді дизайнери також намагаються не відставати від «французької» моди. І хоч кожен з них має свою «родзинку» і створює свої шедеври, об'єднує їх схожа філософія.

На думку директора школи Camondo Рене-Жак Майера (René-Jacques Mayer), серед всіх сучасних професіоналів, які створюють предмети інтер'єру, можна виділити дві окремі групи.

Перша - це дизайнери та архітектори, які в тісній співпраці з ремісниками створюють лімітовані партії об'єктів, індивідуальні та неповторні.

Вони цураються навіть думок про індустріальний дизайн і масове виробництво. В основному їх шедеври - це ручна робота.

Друга група - фахівці, які більше не хочуть створювати просто стілець або стіл. Їх завдання - вирішувати глобальні проблеми (наприклад, поліпшити екологію або допомогти біженцям та бездомним людям), беручи участь в різних соціальних проектах. Навіть термін з'явився: соціальний дизайн. Такі архітектори придумали «розумний будинок», створюють міста і селища нового типу, і навіть нові продукти придумують, щоб подолати голод і бідність.

Деякі розробки такого типу також можна було побачити на виставці M & O.

Модні кольори в інтер'єрі

На зимовій виставці Maison & Objet представлені дві контрастні кольорові палітри. Одна - світла, що складається з нейтральних і ніжних природних відтінків: зелений, небесно-блакитний, блідо рожевий. Інша палітра більш темна - бордовий, теракотовий, насичений синій, колір морської хвилі.

Дедалі популярнішими в оформленні інтер'єрів стають натуральні природні відтінки. І не дарма. Адже «все, що пов'язано з землею, не може бути немодним» - зазначив трендсеттер і креативний директор паризького агентства стилю NellyRodi Ві.

До того ж, в сучасному світі прискорюється не тільки швидкість передачі сигналів, прискорюється саме наше життя. Жителі мегаполісів постійно кудись поспішають, постійно перебувають у стресі, і будинок для них місце, де можна сховатися від усього світу і повноцінно відпочити. Але для цього обстановка будинку повинна бути спокійною, теплою та затишною.

Особливого ​​тепла приміщенню надають природні жовті відтінки (колір піску, соломи, ванільний) в поєднанні з різноманітними відтінками зеленого (м'ятний, трав'яний, бірюзовий, колір шавлії та інші).

Модними в інтер'єрі 2020 будуть так само бежевий, лососевий, розмитий рожевий і блідо-персиковий кольори.

Темна палітра кольорів на виставці Maison & Objet 2020 також представлена ​​природними, але більш насиченими фарбами. І залишається важливим в дизайні інтер’єру не окремо взятий колір, а грамотне поєднання відтінків.

У теплій колірній композиції з використанням теракоти в якості основного кольору, контрастними можуть бути холодні відтінки зеленого і гірчично-жовтого.

Насичені винні фарби в інтер'єрі доповнюють і примиряють сусідство зеленого і блакитного з нейтральними бежевими відтінками.

Ну і звичайно ж, синій! Насичений і глибокий, як океан.

Ви пам'ятаєте, ми розповідали про колір 2020 року по версії Pantone? Природні поєднання синього з зеленим, колір морської хвилі, аквамарин, насичений синій - наймодніші кольори цього року. І багато стендів на виставці дизайну Maisone & Objet були оформлені саме в цих тонах.

Світлу і темну палітри можна використовувати як окремо, так і в поєднанні одна з одною. Пастельні відтінки підкреслять глибину темних тонів, а яскраві фарби змусять заграти по-новому світлі кольори.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12653
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4372
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3312
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3048