Меблі для ванної - як вибрати правильні меблі?

Меблі для ванної кімнати - як вибрати правильні меблі?

Страшна справа - ремонт. І мова не про майбутні витрати, і не про сміття та пил у квартирі, і навіть не про те, що звичне життя сім'ї зруйноване та все функціонує в «польових умовах» ...

Найважче - це вибір, який потрібно зробити. З багатьох варіантів інтер'єру потрібно вибрати один - найправильніший, найбільш підходящий саме вам, оптимальний за ціною і хороший по якості, такий, щоб прослужить вам багато років.

Тобто, потрібно зробити вибір, про який ви не пошкодуєте в найближчі 10 років.  Це стосується і меблів для ванни.

Меблі для ванної кімнати - які є варіанти?

Насправді, вам потрібно вибрати двічі в двох категоріях. Перше - шафи навісні чи на ніжках. Друге - серійні вироби або на меблі замовлення.

На перший погляд, все просто, але, як то кажуть, «диявол криється в деталях». Тому давайте докладніше розберемося в кожному з варіантів.

Почнемо з другого: серійні вироби чи меблі на замовлення. Кожен варіант має свої переваги.

Меблі на замовлення відповідатимуть усім Вашим побажанням (зовнішній вигляд, наповнення, розміри, матеріали, колірні рішення). Але такі меблі, якщо вони хорошої якості, будуть дорожчими, ніж серійні вироби.

Останні дешевші. Додатковий плюс - швидкість поставки. У хорошого виробника серійні меблі можуть бути поставлені ​​в будь-яку точку України протягом тижня.

На що треба звернути увагу?

Меблі для ванної Кароліна від ТМ MERX

Раковина у ванну кімнату: «меблева» - найголовніший термін

В першу чергу, зверніть увагу на умивальник, який використовується виробником. Раковина повинна бути «меблевою». Це складно пояснити (простіше - показати), але раковина повинна бути встановлена ​​на рівну кромкованную поверхню.

Виробники, які намагаються зробити меблі якомога дешевшими, зазвичай вводять в оману замовників і встановлюють на шафки у ванну кімнату звичайні раковини, які повинні розміщуватись окремо. Тоді стінки нижньої тумби, на яку встановлюється раковина, доводиться зарізати під кутом. Далі ви розумієте: саме мокре місце вашої ванни не захищене кромкою від проникнення вологи, і через 2-3 роки корпус секції «рознесе» від води.

Попросіть в магазині підняти раковину над тумбою: якщо ви побачите рівний край, оброблений кромкою, то такі меблі можна купувати, якщо зрізане під кутом не покрите ПВХ-крайкою ДСП/МДФ - біжіть від таких меблів подалі.

Меблі для ванної Родорс від ТМ Аквародос

Шафки для ванної - навісні, на опорах або пенали?

Перша помилка, яку здійснюють всі нові «домовласники»: вони не знають, що навіть нижні шафки також можуть висіти на стіні, а не стояти на ніжках. Друга - що при наявності вільних стін навісні пенали набагато зручніші, ніж окремі верхні і нижні шафки. Вони не захаращують ванну кімнату, а обсяг зберігання в пеналах - абсолютно такий же.

Отже, виробники сьогодні пропонують:

  • верхні шафки: вони завжди навісні;

Меблі для ванної Арт Деко від ТМ Аквародос

  • нижні шафки: вони можуть бути як навісні, так і на опорах. Перші - набагато зручніші для прибирання, другі витримують велику масу предметів зберігання. Обсяг зберігання у обох типів нижніх шафок однаковий;
  • пенали: як навісні, так і на опорах, встановлюються на вільну стіну і дуже зручні для зберігання всього підряд - від рушників і до косметичних засобів та туалетного паперу. Деякі виробники пропонують пенали вже з вбудованими корзинами для брудної білизни. Погодьтеся, що це - дуже цікаве і зручне рішення.

Меблі для ванної Глорія від ТМ Аквародос

А я хочу те, що я хочу - меблі для ванної кімнати на замовлення

Як і будь-які інші меблі, меблі для ванної можуть бути виготовлені ​​на замовлення. А тепер задайте собі питання: чому ви хочете саме індивідуально зроблені меблі?

Якщо ви думаєте, що меблі за індивідуальним замовленням будуть дешевші від своїх фабричних аналогів - повірте, ви помиляєтеся. Ті місцеві умільці, які переконують покупця, що «зробимо так само, тільки вдвічі дешевше», зазвичай замовчують, що зменшення ціни буде можливим за рахунок використання менш вологостійких матеріалів. Меблі, безумовно, стануть дешевшими, тільки от скільки місяців вони простоять? Рік, два або, якщо вам дуже пощастить, то три?

Меблі для ванної Касабланка від ТМ MERX

Не погоджуйтеся на дешеві неперевірені пропозиції - через кілька років вам доведеться замінити ці меблі, і тоді буде дуже шкода сплачених грошей.

Інша справа, якщо меблі на замовлення для ванної кімнати вам потрібні для точного дотримання дизайн-проекту. В цьому випадку індивідуально виготовлені меблі  - саме ваш варіант. Додаткова перевага - виготовлення стільниці потрібної довжини зі штучного або натурального каменю, зі спеціальною вбудованою раковиною або навіть раковинами. Останній варіант: дві раковини в одній ванній - дуже зручний для сімей, які поспішають на роботу і збираються одночасно. Хоча, звичайно, таке рішення можливе тільки в просторій ванній кімнаті.

Меблі для ванної Валенсія від ТМ MERX

Виробники меблів для ванної кімнати в Україні - кому надати перевагу

Відповідь на це питання залежить від ваших особистих переваг. Але ми рекомендуємо кілька компаній, якість меблів яких перевірена, а ціна не завищена.

Якщо ви вирішили зупинитися на серійних меблях, краща пропозиція - це ванни від ТМ «Аква Родос». Компанія виробляє меблі для ванних кімнат більше 15 років і впевнено займає лідируючі позиції на ринках меблів для ванних кімнат всього колишнього СНД.

Для індивідуальних ванних кімнат зверніть увагу на меблі MERX: компанія в цьому році відзначить 25-річчя на меблевому ринку України і по праву є його лідером.

Меблі для ванної Венеція від ТМ Аквародос

Досі вагаєтесь? Звертайтеся до нас в інтернет-магазин меблів та товарів для дому «Стиль і Комфорт», і наші дизайнери допоможуть вам підібрати оптимальний варіант меблів саме для вашої ванної кімнати.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12630
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4352
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3304
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3036