Кухні - як не помилитися під час вибору. Частина 2. Сучасна кухня

На дизайн інтер'єрів також впливає мода. Звичайно, меблева мода не така швидкоплинна, як мода на одяг чи на взуття, але меблеві тенденції серйозно змінюються раз на 5-7 років. Якісь «модні штучки» вже через кілька років викликають лише посмішку, а якісь виявляються так вдалі, що залишаються в меблевому світі назавжди, і тоді доречно говорити про створення нового стилю.

Розвиток технологій призвів до створення нового меблевого стилю - «хай-тек» (високі технології).

Вдала комбінація стилів: «хай-тек» та неокласика (кухня "Авеллана")

Дійсно, в інтер'єрах «хай-тек» багато найпросунутішої побутової техніки (телевізори, домашні кінотеатри, холодильники, комп'ютери), сучасність і функціональність якої підкреслюється меблевими елементами. Мінімум декоративних елементів. Максимум технологій. Чи може суперсучасна кавоварка ужитися в одному приміщенні з чавунною бабусиною сковорідкою? Якою має бути кухня в стилі «хай-тек»?

У наших будинках стиль «хай-тек» в чистому вигляді зустрічається досить рідко, частіше в поєднанні з іншими стилями: етнічними, мінімалізмом або навіть з неокласикою. Однак елементи «хай-тек» можна знайти практично на кожній кухні.

Геометричні форми та металеві поверхні духових шаф і варильних панелей, витяжок і холодильників - все це «хай-тек» вашої кухні. І ефект сучасності можна підкреслити відповідної кухонними меблями.

Незвичайна витяжка підкреслюють сучасність цієї кухні (кухня "Терра")

Фасади кухні бажано явно вираженою прямокутної форми, а ось на матеріал фасаду строгих обмежень немає - і ДСП, і МДФ, і навіть натуральне дерево. Немає прямих обмежень і за кольором. Використовуються як чисті кольори (наприклад, холодний малиновий, чорний, білий), так і покриття зі структурою дерева. Головне - холодна гама, що гармоніює з холодним блиском металу.

Для скляних фасадів краще вибирати скло в алюмінієвій рамці.

З іншого боку, кухні в стилі «хай-тек» дозволяють взагалі відмовитися від використання скляних фасадів. Цікавого ефекту можна досягти, поєднавши в одній кухні нижні та верхні секції різних кольорів і, можливо, навіть різних фактур, наприклад чистий «яблучний» верх і сіро-чорний низ з імітацій структури дерева «ясен». Така кухня буде предметом заздрості будь-якого гостя.

Горизонтальні розміри секцій в кухнях «хай-тек» традиційно більшы, ніж вертикальні. Верх кухні - максимально полегшений, і іноді верхні секції взагалі не ставляться. Замість них у верхній частині кухні - тільки величезна стильна витяжка.

Горизонтальні розміри секцій більшы, ніж вертикальні. Виняток (кухонні пенали) тільки підкреслює правило (кухня "Веста")

Для наших квартир, зазвичай, відсутність верхніх секцій - непрактичне рішення. Адже кухонні секції - це ще й місце для зберігання речей. Якщо у вас немає окремої комори у вашій квартирі, то наша рекомендація - не відмовлятися від верхніх кухонних секцій взагалі, а виконати їх з фасадами з непрозорого скла. І легко для очей, і функціонально.

Додатково підкреслити сучасність вашої кухні допоможуть стильні аксесуари, в тому числі - рейлінг або алюмінієвий плінтус. А також можна взагалі відмовитися від плінтусів і поставити нижні секції на алюмінієву платформу.

Нижні секції встановлено на платформу (кухня "Яна")

Досвідчений дизайнер допоможе вам створити кухню в чистому стилі «хай-тек» або з елементами інших стилів, щоб усім членам вашої родини було комфортно на сучасній кухні.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12611
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4337
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3292
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3026