Кухні - як не помилитися під час вибору. Частина 1. Класична кухня

Грамотно спланована і добре обладнана кухня економить час і береже здоров'я своїх господарів. Тут збираються члени сім'ї і гості, тут грають і бавляться діти, і саме тут створюється затишне, тепле поняття, що пахне маминими пирогами - домашнє вогнище.

Критерії грамотного вибору кухонних меблів:

  1. Естетична привабливість, або вам має подобатися ваша кухня.
  2. Функціональність (зручність) - ваша кухня має повністю відповідати вашим звичкам.
  3. Якість обраних вами меблів - навіть найкрасивіші і зручні меблі, якщо їх зроблено неякісно, ​​через кілька років перетворяться на суцільну муку для своїх господарів.

Меблі обов'язково мають бути гарними та подобатися своїм власникам. Кухня - дуже гнучкий простір, що в залежності від вашого світосприйняття може бути і класичним, і більш сучасним.

ЗАВЖДИ СУЧАСНА КЛАСИКА

Якщо ваш вибір - кухня в класичному стилі, пам'ятайте, що класика підпорядковується певним законам.

Перш за все, класична кухня передбачає використання натурального дерева, або поверхонь, що імітують дерево. Бажана фільонка на фасаді, однак її форма може бути різною. Дуже прикрашають класичну кухню вітражне скло, скло з фацетом і порцелянові накладки на склі.

Кухня в класичному стилі дуже насичена декоративними елементами і прикрасами. Це верхній і нижній карнизи, балюстради, гратчасті фасади, симпатичні скриньки для зберігання спецій, серветок тощо.

Ручки кухонних фасадів бажані або мають імітувати традиційні матеріали - бронзу, латунь, дерево, фаянс або фарфор. І побутова техніка теж має бути в класичному стилі: метал під латунь або бронзу чи емаль вершкового, шоколадного, чорного кольору, округлі форми. Переконайтеся, що ручки на кухонних фасадах і ручки побутової техніки гармонують одне з одним.

Латунні ручки прикрашені фарфорового вставкою (кухня «Кароліна»)

Різко дисонують з класичними кухнями і великі сучасні холодильники. Тим часом, сучасний рівень побутової техніки дозволяє вбудовувати в кухонний гарнітур не тільки плиту, духовку і мийку, а й холодильник, при цьому зовні він виглядатиме як звичайна шафа.

І ще потрібно правильно вибрати секції. У класичних кухнях бажано, щоб висота кожної секції була більшою її ширини. Верхні секції (а вони за висотою традиційно виконуються в трьох можливих варіантах - 35см, 70 см і 100 см) підбираються якомога вище, настільки, наскільки це дозволяє ваша стеля.

Класичні кухні частіше виконуються в кутовому або в П-образному варіанті, причому крайні секції мають закруглену форму. Якщо кухонний простір дозволяє, можна зробити острів.

Кутова кухня в класичному стилі (кухня "Вікторія")

КОЛІРНІ РІШЕННЯ КЛАСИКИ

А ось те, що класичні меблі мають бути лише темного кольору - це поширена помилка.

Класичні меблі темних кольорів - це італійський стиль. Яскраве сонце і постійна спека змушують ховатися в тінь, і тому будь-яке затемнення в будинку тільки вітається. Світлі класичні меблі - для місцевості, де сонце буває рідко, як, наприклад, в Англії, туманній та вогкій. З цього простого принципу і варто вибирати меблі в свою квартиру.

Якщо приміщення світле і просторе, і вікна виходять на південний бік, в ньому гідно розташуються меблі насичених тонів. А якщо сонечка і простору необхідно додати, краще зупинити свій вибір на світлих відтінках.

Останні тенденції класичних гарнітурів - це колір. Тобто не тільки темне чи світле поліроване дерево, але й блакитний, бордовий, вершковий, білий кольори. Головне - щоб крізь колір було видно фактуру дерева.

Кухонні меблі з дерева кольору "слонова кістка" прикрасять будь-яке приміщення (кухня «Бельведер»)

І дослухайтеся до себе. Найтильніший інтер'єр викликатиме у вас лише роздратування, якщо його обрано за принципом «модно». А меблі, обрані від душі, тішитимуть вас довгі роки.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12583
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4304
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3268
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3004