Кухонні куточки чи столи та стільці - що вибрати?

Так вже повелося, що в нашій країні кухня - улюблене місце для збору свієї сім'ї. Особливо виразно це прослідковується в квартирах, розташованих в багатоповерхових житлових будинках. Протягом багатьох десятиліть кухня була єдиним місцем для прийому їжі, оскільки кімната, що гордо іменується «залою», часто-густо відводилася для проживання членів сім'ї. І не тільки - різні вечірки та зустрічі з друзями теж проводилися саме на кухнях. Не дарма у радянські часи «кухонні» розмови вважалися найщирішими.

Нехай багато хто скаже, що сьогодні їсти на кухні - абсолютно застаріла звичка, але ця традиція так міцно вкоренилася у побуті наших співгромадян, що й понині ми як і раніше проводимо вечори на кухні, тут же приймаємо гостей, тут же ведемо задушевні бесіди з друзями та обговорюємо останні новини.

Навіть модна в останні кілька десятиліть дизайнерська ідея об'єднання кухні з вітальнею (популярні квартири-студії) не змінила ситуацію. Обідня зона, як і раніше, найчастіше розташовується саме в кухні.

Як можна оформити зону прийому їжі в міській квартирі чи у приватному будинку, за умови, що ви плануєте розмістити її саме на кухні? У яких випадках краще придбати кухонний куточок, а коли можна придбати стіл і стільці?

Відповідь на це питання безпосередньо залежить від площі приміщення. Якщо у вас кухня «королівських» розмірів, або ж вона об'єднана з вітальнею, то ніщо не завадить вам розташувати велику обідню групу.

Повноцінний стіл прямокутної, овальної чи круглої форми та виконані у тому ж стилі стільці - чудове рішення для великогабаритних квартир, де можна реалізувати будь-які дизайнерські рішення. Стіл можна вибрати розкладної конструкції, і тоді за ним легко поміститься до 12 осіб. Гарна скатертина, що поєднується за стилем з іншим текстилем у приміщенні; ваза з живими квітами чи ефектна ікебана в центрі столу - і ось вже ваша обідня зона є зразком домашнього затишку та гарного смаку господині.

У невеличких кухнях кращим рішенням буде встановлення кухонного куточка. Цей тип меблів дозволяє максимально ефективно використовувати простір, задіюючи вільний кут на кухні. Окрім головного призначення кухонний куточок - це ще й містка зона для зберігання продуктів і кухонного приладдя. У нішах, розташованих під сидіннями, можна заховати консервацію, обладнання для приготування їжі, закуплені про запас продукти.

За кухонним куточком розміщується набагато більше людей, ніж на звичайних стільцях.

Це важливо, якщо у вас велика сім'я, а площа кухні недостатньо велика. Крім того, сучасні кухонні куточки відрізняються підвищеною комфортабельністю та ергономічністю. Це зовсім не ті дешеві зразки меблів, якими було наповнено ринок на початку дев'яностих років, і сидіти на яких було вкрай незручно. Сьогодні меблеві салони пропонують стильні моделі, виконані з урахуванням ергономіки. За ступенем зручності такі куточки нічим не відрізняються від м'яких меблів, а за функціональністю та універсальністю вони впевнено лідирують в ніші меблевої продукції для кухні.

Розробники кухонних куточків навіть придумали моделі, що можуть слугувати спальним місцем! Це ідеальний варіант для сімей, де часто бувають гості з ночівлею. Певна річ, рекомендувати кухонний куточок як постійне спальне місце ми не станемо, але у якості тимчасової ліжка для приїжджих родичів або друзів - цілком!

Основна вимога до кухонного куточка - простота в догляді та надійність.

Потрібно врахувати, що ці меблі стоятимуть у приміщенні з підвищеною вологістю, тому опорні елементи мають бути виконані з міцного матеріалу.

Добре, якщо каркас буде зроблено з ретельно висушеної натуральної деревини, а петлі та кріплення - з нержавіючої сталі, стійкої до перепадів температури та впливу миючих засобів. Оббивку сидінь слід обирати з тканини, що легко миється чи шкіри. Якщо не хочете використовувати шкіру чи шкірозамінник, то в наші часи розроблено оббивні тканини, здатні відштовхувати воду та забруднення. Догляд за меблями не складатиме великих труднощів, а в разі появи великих плям, що абсолютно не виводяться, куточок можна віддати навіть на перетяжку.

Вибрати кухонний куточок досить просто. Заміряйте кут, в якому ви плануєте його розмістити, і підберіть модель з відповідними габаритними розмірами. До куточка замовте стіл, форма якого буде визначатися розмірами куточка.

До симетричного кухонного куточка підійде стіл круглої чи квадратної форми, до меблів зі сторонами різної довжини - овальні чи прямокутні столи. Доповнити комплект можна кількома табуретами - предметом, незамінним в будь-якому будинку. У повсякденному житті табурети легко ховаються під стіл, а під час святкових застіль виручають господарів, допомагаючи розмістити всіх гостей.

Універсальність, практичність і функціональність - ось головні переваги кухонних куточків, що забезпечують їм величезну популярність серед покупців.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12598
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4325
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3281
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3018