Кухні - як не помилитися під час вибору. Частина 4. Маленька кухня

Перед нами кілька квадратних метрів нашій чудовій, але, на жаль, маленькій кухні. Такій кухні, де одночасно дружина відкрити духовку, а чоловік - холодильник не можуть, місця не вистачає.

Проблем додали і сучасні технології. Раніше на кухні потрібно було знайти місце лише для холодильника, плити та мийки, а зараз хочеться і кухонний комбайн, і посудомийну машину, і НВЧ-піч. Як зробити маленьку кухню зручною та гарною?

Найпростіший і одночасно найдорожчий спосіб зробити з маленької кухні повноцінні робочу і обідню зони - це перепланування з об'єднанням кухні та вітальні. Таке перепланування - тема для окремої розмови, яку ми відкладемо до наступного разу.

Далі шляхи вирішення проблеми можна розділити на функціональні та колористичні, колірні. Функціональність - це як найбільш зручно розмістити всі необхідні меблі та побутову техніку. А колористика (колірне рішення) - це як завдяки кольору і використовуваним матеріалам зробити кухню світлішою, сонячнішою, легшою.

ЯК ОТРИМАТИ ДОДАТКОВИЙ ПРОСТІР - ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОРАДИ

Питання 1. Холодильник

Якщо на вашій кухні є двері на балкон чи лоджію (тим більше, що сьогодні вони у всіх - засклені), то холодильник можна виставити саме туди. Природно, для такого рішення, балкон має бути не лише заскленим, а й додатково утепленим.

Якщо прибрати холодильник з кухні неможливо, тоді зупиніть свій вибір на «високій і стрункій» моделі, а низькі та широкі холодильники залиште власникам просторіших приміщень.

Питання 2. Побутова техніка

По-перше, намагайтеся вибирати моделі «два в одному», наприклад, кухонний комбайн з блендером і можливостями створювати нові соки та м'ясний фарш - і замість чотирьох предметів (кухонний комбайн, блендер, соковижималка, м'ясорубка) потрібно знайти місце лише для одного.

Окреме питання - духовка і НВЧ-піч. Зупиніть свій вибір на НВЧ з грилем, і, якщо ви не надто часто печете пироги, духовка буде вам не потрібна.

Зворотна порада: не намагайтеся розмістити на своїй кухні всі-всі-всі новинки сучасної кухонної побутової техніки. Ви дійсно впевнені, що вам дуже необхідний пристрій для підігріву посуду перед подачею страв? Сьогодні є вже й такі пристрої.

Питання 3. Де їсти?

Кажуть, що головне - це було б що їсти, а де - ми вже знайдемо. Але кухонний стіл, особливо разом зі стільцями, займає безпосередньо на кухні дуже багато місця. Розташувати разом кухонний стіл і холодильник в маленькій кухні - завдання практично без рішення. Тільки за рахунок кухонних секцій, але тоді виникає питання: а де зберігати каструлі, сковороди, крупи, макарони та інше?

Ми рекомендуємо придбати для вітальні розкладний стіл і перенести всі трапези туди. Сьогодні є дуже хороші моделі, які розкладаються в кілька разів. У будні дні стіл стоїть зібраним - тільки для сім'ї. А в свята його розкладають відповідно до кількості гостей.

Питання 4. Підвіконня

Підвіконня може стати додатковою робочою зоною. Підвіконня можна зашити стільницею і об'єднати з іншою кухонними меблями. Потрібно тільки враховувати, що в цьому випадку висота від підлоги до підвіконня має точно відповідати висоті нижніх кухонних секцій без стільниці.

Питання 5. Верхні кухонні секції

Зробіть їх якомога вищими. І навіть якщо верхніми полицями ви зможете користуватися, лише ставши на стілець, місце для зберігання зайвим ніколи не буває.

ГАРНА МАЛЕНЬКА КУХНЯ - КОЛІР, ФОРМА ТА ІНШІ ДИЗАЙНЕРСЬКІ СЕКРЕТИ

Питання 6. Колір

Всім відомо, що сонячне світло піднімає настрій і створює ілюзію простору в приміщенні. Тому для маленьких кухонь ми рекомендуємо використовувати теплі, сонячні відтінки, наприклад, персиковий, бежевий, жовтий.

На маленькій кухні краще уникати і надмірного використання теплих, але агресивних кольорів (гарячий помаранчевий, червоний, пронизливо жовтий). У великій кількості інтер'єр таких кольорів буде тиснути на психіку своїм власникам.

А ось як колірні акценти використання таких кольорів цілком доречно.

Питання 7. Форма фасаду

У кухонних меблях віддайте перевагу кухням із закругленими фасадами. Це ще й безпечніше - не будете битися об гострі кути.

Питання 8. Скляні елементи

Поверхні, що відбивають зображення, як відомо, розширюють простір. Але ми не рекомендуємо в маленьких кухнях зловживати секціями зі скляними фасадами в алюмінієвих рамках. Це буде гарно, але занадто по-офісному, не по-домашньому. Краще вибрати матові скляні фасади в дерев'яній рамці.

Питання 9. Предмети інтер'єру

На маленькій кухні велика кількість сувенірів, предметів інтер'єру та декору часто недоречно і тільки навантажує простір. Потрібно залишити мінімум декоративних елементів, але кожен з них має бути гідним продовженням образу вашої кухні і вашої родини. Наостанок, для маленької кухні особливо важливо, щоб кухонні меблі були виготовлені на замовлення за проектом грамотного дизайнера кухонних меблів з урахуванням всіх нюансів приміщення і звичок вашої сім'ї.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12583
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4304
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3268
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3004