Червона кухня - як не обпектися, або літо, ах, літо, красне, будь зі мною ...

Що не кажіть, а червоний - самий літній колір. І нехай помаранчевий - це колір сонця, бірюзовий - колір морської хвилі, а фіолетовий навіює асоціації зі стиглим виноградом, але з пісні слів не викинеш.

Червоний - це полуниця і вишня, ароматна темна черешня і пироги з червоною смородиною, рум'яний бік персика і солодка малина, яка така смачна зі свіжим холодним молоком. Загалом, літо - це червоно та смачно.

Тому наша сьогоднішня тема - кухня в червоному кольорі, плюси і мінуси цього рішення.

У минулій статті «Як контролювати свою вагу за допомогою кухонних меблів? Взагалі-то, дуже просто» ми говорили про те, що за допомогою правильного кольору кухні можна контролювати кількість їжі, яку ми з’їдаємо, та не допускати переїдання.

Так ось, червоний колір викликає відчуття свята (не дарма Різдво і день Святого Валентина декорують саме в червоних тонах), стимулює розумову активність, бадьорить, викликає приплив енергії і, на жаль, стимулює апетит.

Кухня в червоних тонах - кому можна і кому категорично ні?

З усієї палітри червоний колір найбільш активно впливає на психіку людини, причому цей вплив - як позитивний, так і негативний, тому застосовувати червоний колір в інтер'єрі потрібно обережно, в ретельно продуманих сполученнях.

Червона кухня в інтер'єрі має такі переваги: ​​створює святкову атмосферу, тонізує, стимулює розумову діяльність. Мінуси такої кухні: велика кількість червоного стомлює, викликає роздратування та провокує агресію. До того ж червоний колір стимулює апетит.

Тому кухня в червоних тонах чудово підійде тому, кому важко прокидатися вранці: червоний колір стимулює та піднімає тиск.

Кухня Алена (Aliona) от MERX – глубокий малиновый оттенок этой кухни уравновешен белым цветом и дополнен структурой фасадов: глянцевые поверхности здесь очень кстати. Также обратите внимание на серые стены и дизайнерскую вытяжку

Далі думки фахівців розходяться: одні джерела стверджують, що така яскрава і стимулююча кухня ідеальна для екстравертів, адже вони так люблять спілкуватися, а для цінителів тиші і спокою в будинку – інтровертів - червона кухня взагалі не підійде. Протилежна думка - що червоний колір як раз заряджає енергією інтровертів, а екстравертів може ввести в стан неконтрольованої агресії...

Не будемо оскаржувати жодної з думок. Тільки відзначимо, що поняття «червоний колір» об'єднує в собі безліч відтінків  - від насиченого теплого червоного і до стриманого холодного малинового. А червоними в кухні вашої мрії можуть бути кухонні меблі (тільки червоний або в поєднанні з іншими кольорами), будь-яка зі стін, стільниця, побутова техніка або посуд та предмети інтер'єру. І в кожному окремому випадку червоний колір у вашій кухні сприйматиметься зовсім по-різному.

Кухня Винтаж (Vintage) от MERX – нежный коралловый цвет в сочетании с цветом слоновая кость и столешницей из натурального камня делает эту кухню очень комфортной для ежедневного пользования, а изысканная патина на фасадах превращает ее в предмет

Підказки: як правильно використовувати червоний колір в інтер'єрі кухні?

Перш за все, необхідно враховувати властивості червоного кольору: червоний робить предмети візуально більшими, важчими, об'ємнішими. Наприклад, машини червоного кольору рідше потрапляють в аварії саме тому, що іншим водіям здається, що вони знаходяться ближче, ніж є насправді.

Тому навіть якщо у вас дуже велике кухонне приміщення, не перестарайтеся з використанням червоного кольору. Занадто багато червоного буде «тиснути». А вже маленьку червону кухню взагалі й «ворогові не побажаєш».

У невеликій кухні краще залишити червоний колір тільки для аксесуарів, а основними кольорами вибрати нейтральні відтінки: білий, сірий, бежевий.

Врівноважити червоний колір допоможе і багато дерева: натуральне дерево природної колірної гами дуже добре поєднується з червоним кольором. Особливо таке рішення буде доречним в кухнях в стилі кантрі або Шеббі шик.

Також важливо враховувати, на яку сторону виходять вікна вашої кухні. У «північних» приміщеннях краще використовувати теплі відтінки червоного кольору. Їх чудово доповнять жовтий, бежевий, пісочний кольори.

В «південній» кухні краще використовувати холодні відтінки червоного кольору, розбавивши їх білим та сірим кольорами, а також склом або хромованим оздобленням.

Кухня Оксфорд (Oxford) от MERX выполнена в стиле сецессия, так популярном в начале XX века в Западной Украине. Такую кухню установят у себя только яркие и неординарные люди

Стіни, кухонні фасади чи аксесуари - де будемо робити червоний?

Якщо ви хочете, щоб на вашій кухні був присутній червоний колір, зовсім необов'язково, щоб у вас були саме червоні меблі.

Цікава дизайнерська ідея - пофарбувати одну зі стін кухні в червоний колір. Або викласти кухонний фартух плиткою червоного кольору. Яскрава акцентна стіна створить позитивний настрій для всієї кухні. Головне тут - не переборщити: в червоний бажано забарвити тільки одну стіну, а не всі чотири. І червоною плиткою викладати тільки фартух, а не обкладати всю кухню від підлоги до стелі.

Правда, ця ідея працює тільки в просторих кухнях. А надати яскравість невеликим кухонним приміщенням краще, використовуючи аксесуари червоного кольору. Червоний має настільки потужну енергетику, що буквально кілька аксесуарів червоного кольору змінять вашу кухню. Які аксесуари вибрати? Це залежить від загальної стилістики вашої кухні.

Кухня Орхидея (Orchidea) от MERX. Пушистый ковер малинового цвета – удачный цветовой акцент для этой классической кухни

Кухні в стилі кантрі, Шеббі шик, а також кухні в скандинавському стилі прикрасять штори червоного кольору (краще всього, в червоно-білу клітинку або світлі з червоним квітковим малюнком), червоні чайник і набір для чаю (заварник, молочник, цукорниця, чашки). До речі, такий набір теж не обов'язково повинен бути повністю червоним: добре виглядає, наприклад, бежевий полив’яний посуд, прикрашений великими яскраво-червоними суницями на салатових ніжках.

У кухнях в сучасному стилі будуть доречні дизайнерські вази, тарілки незвичної форми і дизайнерські годинники - все теж червоного кольору. Цікавий, хоча і непростий у виконанні варіант, - червоні обідні стільці в монохромній кухні неяскравого кольору.

Смачний-смачний червоний або дизайн кухні у червоному кольорі

І все ж повертаємося до питання, якому саме відтінку червоного надати перевагу? Ми вже говорили про те, що північні приміщення потребують теплої кольорової гами, а в південних кухнях будуть більш доречними холодні відтінки.

І ще ми говорили про те, що при всіх своїх перевагах червоний - досить агресивний колір, що викликає психологічну напругу.

Кухня Брокант (Brokante) от Country Corner выполнена в стиле французского кантри. Красный цвет оконных рам и посуды отлично дополняют эту кухню

Як цього уникнути?

По-перше, відмовтеся на вашій кухні від насичених відтінків -  криваво-червоного, червоного і макового. Саме ці тони символізують виклик та агресію і максимально впливають на психіку людини. Краще віддайте перевагу більш м'яким нейтральним відтінкам - вибирайте кораловий, теракотовий, гранатовий, малиновий кольори або колір бургундського вина.

А, по-друге, зверніть увагу на те, що найкраще підходять для оформлення кухні відтінки червоного - кольори їжі (малина, гранат, полуниця, вишня) або вина (бургундський, винний, сангрія). За таким же принципом можна підбирати і поєднання кольорів для вашої кухні.

Наприклад, полуниця з вершками – червоні ягоди полуниці, ніжні вершки та свіжі зелені хвостики... Ось і готове вдале колірне рішення для кухні: салатовий + вершковий + аксесуари червоно-полуничного кольору.

Або салат Капрезе: помідори, рукола і моцарелла. Стильне рішення для сучасної кухні: білий, насичений зелений і стільці яскраво-томатного кольору.

Кухня Модо (Modo) от MERX – кухонный фартук из красной керамической плитки делает эту современную черно-белую кухню более динамичной

Для приміщень з поганим природним освітленням дуже підійде поєднання жовтого (банани) і червоного (полуниця) кольорів. В цьому випадку третім кольором для кухні ми пропонуємо обрати білий.

Отже, смачного вам на вашій стильній та красивій червоній кухні! Тепер ви знаєте, як її створити!

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12587
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4311
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3275
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3007