Як доглядати за м'якими меблями?

М'які меблі призначені для використання при оформленні та обладнанні відповідних житлових приміщень.

М'які меблі відповідають вимогам ДСТУ 16371-93.

1. Для запобігання розшарування та деформації матеріалів зберігання та експлуатація набору корпусних меблів повинна відбуватися в приміщенні при температурі не нижче + 5 і не вище + 25 градусів при відносній вологості від 45% до 70%.

2. Не слід допускати прямого попадання сонячних променів на меблеві вироби. Тривала дія сонячних променів може призвести до порушення структурних характеристик і кольору окремих ділянок меблів.

3. Меблеві вироби мають бути розміщені не ближче ніж 1 м від джерел тепла. Тривалий вплив цього фактора може привести до передчасного старіння чи пошкодження поверхні меблів.

4. Меблі слід використовувати за призначенням, відповідно до їхньої конструкції. Не слід допускати навантаження на елементи меблів. Максимально допустимі навантаження наведені в ДСТУ 16371-93.

5. При експлуатації висувних елементів і фасадів вертикального / горизонтального відкривання не допускати зайвих зусиль для відкривання-закривання, попадання сторонніх предметів в механізми.

6. Чистку м'яких меблів слід виконувати, суворо дотримуючись відповідних правил. Слід звертати увагу на матеріал оббивки (шкіра, шкірозамінник, тканина, флок) а також на наповнювач (еластичний пінополіуретан, пружинний блок, синтепон, поролон).

7. Вологе очищення меблів має виконуватися виключно для поліестерових тканин (склад 80-100% PL). Для вологого очищення меблів слід використовувати м'яку тканину чи зволожену і добре віджату замшу. Завжди ретельно висушуйте (протирайте сухою тканиною) зволожені ділянки після закінчення чистки.

8. У разі віскозних тканин слід уникати вологого чищення через специфіку тканини, використовуючи сухі очисні матеріали. При неможливості усунення забруднення самостійно, необхідно звернутися в спеціалізовані установи хімічної чистки для сухого очищення оббивки м'яких меблів.

9. Слід пам'ятати, що бавовняні тканини дають усадку під час прання ("ефект джинсів"), тому після очищення оббивку з бавовняних тканин необхідно розправляти.

10. Не слід допускати покриття меблів великим шаром пилу. Необхідно використовувати спеціалізовані засоби для догляду за тканиною, шкірою, шкірзамінником, і дерев'яними частинами меблів з ДСП, МДФ і масиву деревини.

11. Доставка меблів має проводитися транспортними засобами, призначеними для таких цілей.

12. При установці та модернізації корпусних меблів необхідно користуватися послугами та консультаціями Виробника чи його уповноважених представників.

13. При виявленні будь-яких дефектів слід негайно повідомити Продавцю та припинити користуватися меблями до отримання від Продавця інструкцій.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12577
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4297
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3263
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3003