Як доглядати за кухонними меблями?

Кухонні меблі призначені для обладнання кухонь та розміщення в них побутової техніки, зберігання в них кухонних пристосувань, посуду, продуктів харчування.

Кухонні меблі відповідають вимогам ГОСТу 16371-93.

1. Для запобігання розшарування та деформації матеріалів зберігання та експлуатація набору кухонних меблів має здійснюватися в приміщенні за температури не нижче +5 і не вище +80 градусів за відносної вологості повітря до 70%.

2. Меблі потрібно використовувати за призначенням, відповідно до їхньої конструкції. Не слід допускати зайвого навантаження на елементи меблів. Так максимально допустимі навантаження:

  • для шафки з ящиками "Мета бокс" - 20 кг
  • для шафки з хромованими кошиками і ящиками "Тандем бокс" Blumotion - 30 кг
  • для навісних шафок (крім торцевих) - 25 кг
  • для навісних торцевих шафок - 10 кг
  • для столів-шаф - 100 кг

3. При експлуатації висувних елементів і фасадів вертикального / горизонтального відкривання не допускати зайвих зусиль для відкривання-закривання, попадання сторонніх предметів в механізми.

4. Для запобігання механічних пошкоджень не допускається різання продуктів безпосередньо на робочій поверхні, ставити на неї розпечений посуд, застосовувати інші механічні дії твердими предметами, паром, рідиною.

5. Поверхні кухонних меблів можливо чистити вологими тканинами із застосуванням спеціальних миючих засобів, з подальшим витиранням насухо. Не застосовувати при цьому ефір, ацетон, бензин та інші розчинники.

6. При попаданні вологи на деталі кухонного гарнітуру необхідно видалити її за допомогою сухої губки. Особливо ретельно слід видаляти вологу з місць стиків стільниць, по периметру мийок і техніки, що інтегрується в кухонні меблі, уздовж пристінного профілю.

7. Забороняється експлуатація кухонних меблів в безпосередній близькості (до 50 см) від невбудованих нагрівальних приладів - печей, плити, обігрівачів і т.п.

8. Для запобігання псуванню меблів необхідно зберігати харчові кислоти та продукти, що виділяють вологу в закритому, герметичному посуді.

9. Для чищення нержавіючих поверхонь мийки необхідно застосовувати пральні порошки та миючі засоби, рекомендовані для цієї поверхні і такі, що не містять абразивних матеріалів.

10. При установці та модернізації кухонних меблів необхідно користуватися послугами та консультаціями Виробника чи його уповноважених представників.

11. При виявленні будь-яких дефектів слід негайно повідомити Продавця та припинити користуватися кухонними меблями до отримання від Продавця додаткових інструкцій.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12643
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4362
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3309
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3043