Як створити класичний інтер'єр в сучасному житло та не помилитися? Частина 3. Неокласика

Давайте одразу домовимося: не плутаємо неокласику та неокласицизм. Незважаючи на близькість звучання та написання неокласицизм - це явище XIX століття, коли автори (у нашому випадку, архітектори) переосмислювали античні джерела та епоху Ренесанс.

А неокласика - це приблизно той самий процес, але вже в наші часи. Як поєднати класичний інтер'єр і сучасний стиль життя: побутову техніку, матеріали, технології і навіть наші звички? Так ось, стиль, що дозволяє поєднати все вище назване, і є неокласика.

Класичний інтер'єр непідвладний часу та завжди виглядає актуально та стильно. Він несе у собі перевірені часом концепції та при цьому легко адаптується до нових ідей.

Гарна та витримана сучасна класика пасуватиме респектабельним людям зі сформованими поглядами та смаками, що поважать себе, своє оточення та свій дім, акуратним та з почуттям міри.

Неокласика універсальна. У такому стилі можна оформити будь-яке приміщення - від квартири чи будинку і до офісу, ресторану чи готелю.

Звичайно ж, неокласика кардинально відрізняється від історичних класичних стилів, адже її завдання - поєднати стиль і сучасні утилітарні завдання, але, все ж, зберігає початкові ідеї.

І якщо ви вирішили використовувати неокласичний стиль для оформлення приміщення, вам слід враховувати його головні нюанси.

Особливості стилю

  • Простір

Звичайно, неокласику можна використовувати і при оформленні стандартної квартири, але більш виграшно вона виглядатиме в будинках з високими стелями та великими вікнами.

  • Дорожнеча та почуття міри

Класичний інтер'єр завжди виглядає стильно і дорого, адже передбачає використання якісних матеріалів. Гарні меблі з натурального дерева, витончені аксесуари, дорогий декор теж коштують недешево. Але завжди слід пам'ятати, що класика не терпить надмірності, у всьому потрібно дотримуватися балансу.

  • Природна колірна гамма

Стилю властиве оформлення в стриманих, натуральних тонах. У класиці використовується природна палітра, гармонійне поєднання тонів і відсутність помітних, яскравих, кричущих відтінків, навіть у акцентах.

 

  • Простота та лаконічність

Створюваний вами інтер'єр має бути строгим і симетричним, але при цьому комфортним і затишним. Не захаращуйте приміщення, має зберегтися відчуття вільного простору.

  • Симетрія та впорядкованість деталей

Суворі пропорції, правило «золотого перетину» - важливі аспекти стилю. Всі деталі, починаючи від меблів, і закінчуючи декоративними елементами, мають їм підкорятися.

  • Меблі

У неокласичному інтер'єрі слід розміщувати лише найнеобхідніші меблі, щоб простір не втратив свою легкість. Витончені, виготовлені ​​виключно з натурального дерева меблі, не пересичені декором, піднесена на різьблені ніжки. Часто використовують дзеркальні елементи, що надають кімнаті легкість та ошатність.

Консолі, легкі крісла-бержер, дивани Честерфілд, високі дзеркала - предмети, що мають багату історію, зроблять вашу кімнату схожою на сцену з улюбленого роману.

  • Інтер'єр світлий і затишний

Система освітлення продумується дуже ретельно. У центрі стелі розташовується гарна, часто багатоярусна люстра, а на додаток до неї - бра, торшери, настільні лампи з абажурами.

І не забувайте про свічки в красивих свічниках.

  • Текстильне оформлення

Текстилю трохи, але підбирати його потрібно дуже ретельно.

Легкі, прямолінійні, з натуральних тканин, спадаючі великими складками до самісінької підлоги штори, колір яких гармонійно поєднується з кольоровим оформленням кімнати.

Рослинні візерунки на текстилі, орнамент на оббивці меблів пом'якшують інтер'єр, дещо розбавляючи властиву стилю суворість.

  • Використання класичних прийомів в інтер'єрі

Камін, ліпнина, пілястри, підлогові та настінні дзеркала в розкішних рамах, витончені меблі - неодмінні атрибути класики, в тому числі й сучасної.

Оформлення квартири чи будинку в стилі неокласика

Неокласика поєднує в собі аристократичність, шляхетність та витонченість класики з актуальними дизайнерськими ідеями, що допомагають вписати класику в сучасний лад.

Для оформлення інтер'єру вам будуть потрібні якісні оздоблювальні матеріали. При обробці стін можна використовувати штукатурку, дерев'яні або дзеркальні декоративні панелі, шпалери - однотонні або з ненав'язливим візерунком (в смужку або з рослинним орнаментом). Стелі - рівні або багаторівневі, обрамлені карнизом. Для підлоги підійде як паркет (паркетна дошка, ламінат), так і керамічна плитка.

Дизайн квартири оцінюється інтер'єру вітальні, адже саме в цій кімнаті ви приймаєте гостей і проводите вечора в колі сім'ї. Найчастіше, це найбільше приміщення в квартирі або в будинку.

Щоб ваша вітальня вражала гостей своєю вишуканістю, ретельно продумайте кожну деталь в ній. Простір має виглядати цілісним, з плавним переходом зон одна в іншу.

Меблів не має бути багато, а їхні габарити мають відповідати розмірам приміщення. Добре виглядатимуть в такій вітальні меблі в античному стилі.

В зону відпочинку поставте низенькі диванчики, крісла-Бержер і пуфи. Витончені консолі можуть послужити підставками для декору. Якщо дозволяє площа, а в родині є музиканти - поставте рояль чи фортепіано, і ваші вечори будуть наповнені живою музикою.

Їдальня є обов'язковою умовою (адже на кухні раніше не їли, а лише готували їжу) - круглий або овальний стіл і стільці з витягнутими спинками та оббивкою в тон диванів. Старовинний порцеляновий сервіз, гарно розставлені на полицях буфету, прикрасить столову зону.

Додайте трохи аксесуарів. Це можуть бути гіпсові скульптури, підлогові античні вази, ковані підставки під квіти, свічники, годинники на камінній полиці.

Для економії корисної площі сучасні дизайнери часто об'єднують вітальню з кухнею. В такому студійному варіанті неокласику втілити навіть легше, адже це анфіладний стиль, що любить вільний простір і не терпить закритих дверей.

Для зонування таких приміщень використовують кухонний острів, барну стійку, чи відокремлюють кухонну зону від зони відпочинку, розмістивши між ними їдальню.

Неокласика в кухні - це поєднання елегантних меблів і новітніх побутових приладів, витриманих в єдиній кольоровій гамі.

Кухонний гарнітур - витягнутий вгору, не надто масивний. Фасади прикрашені молдінгами, вставками з вітражного скла, карнизами, «позолоченою» чи покритої емаллю фурнітурою.

Спальня в сучасно-класичному стилі - це плавність ліній, спокійна та благородна колірна палітра.

Для оформлення чудово підійдуть бежевий, карамельний, блідо блакитний, персиковий чи пильно-рожевий відтінки.

Краще купити готовий спальний гарнітур, в якому кожен елемент продуманий та опрацьований дизайнерами.

Центральний елемент спальні - безумовно, ліжко. Традиційно прямокутної форми, з елегантним оздобленням і вишуканим узголів'ям.

Приліжкові тумбочки, комод, витончений туалетний столик з дзеркалом, кушетка або м'яке крісло, шафа - ці предмети меблів розташовуються в кімнаті відповідно до правил симетрії.

Гарний, дорогий текстиль з натуральних тканин, трохи елементи декору - і образ завершений.

При оформленні ванної кімнати також використовують античні елементи. Тут ви зустрінете традиційну класику та абсолютно нові форми.

Меблі можуть бути виконані з використанням граніту чи мармуру.

Дзеркала, глянцеві поверхні, кришталь і відбите світло візуально збільшать кімнату та створять в ній відчуття свята.

Неокласика давно стала ознакою хорошого тону та відмінного смаку.

Сучасна класика задовольняє потреби як шанувальників класичного дизайну, так і тих, хто хоче йти в ногу з часом.

З цим стилем легко і цікаво працювати, він пасує майже для будь-яких приміщень. Тому неокласика зараз так популярна, і багато хто віддає перевагу при оформленні інтер'єрів саме цьому стилю.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12606
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4335
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3288
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3023