Як контролювати свою вагу за допомогою кухонних меблів? Взагалі-то, дуже просто.

Найпопулярніша тема будь-якого жіночого форуму: як схуднути. Як схуднути до літа, потім як схуднути до Нового року ... Безумовно, ми всі розуміємо, що шлях до гарної фігури - це рух, рух і ще раз рух, а також контроль кількості споживаних калорій.

Кухонні меблі, звичайно, не допоможуть вам збільшити спортивне навантаження. Швидше, навпаки, грамотно спланована кухня зменшує фізичні зусилля своїх господарів, перетворюючи приготування їжі в легке і приємне заняття.

А ось допомогти проконтролювати кількість їжі, яку ви споживаєте, кухонні меблі ще й як можуть! Тут головне - правильно вибрати, в якому кольорі оформити вашу кухню.

Отже...

1. Червоний колір.

Червоний - це самий святковий колір. Різдво, Новий рік або День святого Валентина - як обійтися без використання червоного кольору в оформленні святкового столу та декоруванні приміщення?

До речі, якщо ви важко прокидаєтеся вранці, пийте ваш ранковий напій (чи то вода з лимоном, чи чай з імбиром або кава) саме з червоною чашки - це додасть вам додаткової бадьорості. Адже червоний колір - це стимуляція, активність, заклик до дії, бажання зробити трохи більше...

По відношенню до їжі працює той самий принцип: червона кухня буде стимулювати вас з'їсти ще трохи їжі. До того ж, в природі багато смачної їжі саме червоного кольору. Згадайте полуницю, вишню, помідори, малину і навіть м'ясо. Підсвідомість негайно нагадує нам про те, що червоний - це смачно. І тим самим теж додатково стимулює апетит.

Тому, якщо ваша задача - зменшити кількість споживаних калорій, уникайте на вашій кухні великої кількості червоного кольору. А червоний посуд і червону скатертину залиште на Різдво.

Кухня Брокант (Brokante) від Country Corner виконана у французькому рустикальном стилі. Червоний колір віконних рам і посуду оживляє цю кухню, не перевантажуючи її

2. Помаранчевий колір.

Помаранчевий колір не настільки агресивний, як червоний. І його вплив частіше оцінюється як позитивний. Помаранчевий - це свіжий запах цитрусових, насичений смак манго, ароматний узбецький плов і солодке золото кураги...

До позитивного впливу оранжевого кольору відносять і те, що він збільшує ефективність роботи мозку, підвищуючи кількість кисню в крові.

Помаранчевий колір піднімає настрій, але одночасно з цим стимулює апетит. Тому помаранчевий вітається в кухні, але не як основний колір, а як один з допоміжних відтінків. У цьому випадку він тонізує, але не стимулює до зайвого споживання їжі.

Кухня Арроганс (Arrogance) від MERX - помаранчева стіна вносить в приміщення відчуття сонця, а білі стільці - додаткову легкість

3. Жовтий колір.

Жовтий - колір сонця і радості. Жовтий колір викликає прилив позитивних емоцій і закликає до спілкування. Ще жовтий колір асоціюється з «багато», «дешево», «прямо зараз», «велика пропозиція». Не дарма в фастфудах і на розпродажах в оформленні активно використовується саме жовтий колір.

Жовтий колір буде доречний на вашій кухні, якщо ваші вікна виходять на північну сторону. Але навіть в цьому випадку його краще розбавити білим і сірим кольорами. З усіх варіантів жовтого кольору краще віддати перевагу лимонним відтінкам - це освіжить приміщення.

Кухня Фієста (Fiesta) від MERX - яскраві жовтий, червоний і фіолетовий кольори оживляють цю білу кухню, яка інакше здавалася б нудною

4. Зелений колір.

Зелений колір - один з найпоширеніших на землі, адже всюди, де є рослини, присутній той чи інший відтінок зеленого. Зелений колір сприяє здоровому харчуванню: свіжі овочі і салати, пряна зелень, виноград, авокадо, яблука - все це продукти зеленого кольору, без яких в правильному раціоні просто не обійтися.

Використовуйте зелений колір в оформленні своєї кухні, щоб посилити своє прагнення до здорового способу життя. Однак «диявол ховається у деталях», тому уважно поставтеся до того, який саме відтінок зеленого ви вибираєте: навіть найсмачніше блюдо, подане на тарілках кольору «болотна зелень», перетвориться на щось не надто привабливе.

Кухня Моніка (Monica) від MERX - фісташковий колір добре доповнений білим кольором, а стільці кольору морської хвилі надають цій кухні додаткової чарівності

5. Блакитний колір.

Міркуючи про те, чи доречні блакитні і сині кольори на кухні, часто згадують, що в природі блакитної та синьої їжі майже немає. Ну хіба що лохина. Насправді, це не так. Блакитний колір - колір вишуканої їжі - від сиру Рокфор і до морепродуктів. Адже риба і морепродукти в сирому вигляді найчастіше мають блакитний відтінок, щоб бути непомітними в товщі води.

Блакитний колір, дійсно, допоможе впоратися з невгамовним апетитом. Адже він змушує задуматися, що саме зараз знаходиться в тарілці.

Однак, якщо ваша кухня виходить вікнами на північну сторону, блакитний колір в її оформленні слід використовувати обережно. Оформлене у блакитних або синіх тонах таке приміщення може справляти враження занадто холодного. Але і в цьому випадку завдання має рішення. Використовуйте в оформленні кухні блакитний колір в поєднанні з білим та фісташковим. Це наповнить вашу кухню відчуттям тропіків, моря, пальм і відпустки.

Кухня Авеллана (Avelanna) від MERX - ідеальний приклад оформлення кухні в стилі неокласика. Утім, комусь така кухня може здатися занадто холодною

6. Білий колір.

Білий колір асоціюється з чистотою і свіжістю, практично зі стерильністю. І здається, що ось в такій, практично лікарняній обстановці, апетит буде дуже легко контролювати.

Однак це не так. Білий колір провокує переїдання, адже їжа на білому тлі (так само як і біла їжа) виглядає легкою і нешкідливою. Так чому не з'їсти ще? Недарма дуже важко зупинитися, поглинаючи попкорн або морозиво, вершки, безе, згущене молоко.

Тому, якщо ваша задача - контролювати апетит, будьте обережні з прийомом їжі на білій кухні. І частіше ставте собі запитання: а чи дійсно ви ще голодні?

Кухня Вірджинія (Virginia) від MERX - білі фасади кухні врівноважено блакитним кольором стін і глибоким шоколадним кольором острова. До речі, кухня Virginia - найкраща кухня України за версією KIFF 2016

7. Чорний колір

У чорного кольору є дуже цікава особливість: здавалося б, він знижує апетит, але при цьому саме чорний колір часто використовують в оформленні ресторанів. Причина проста: чорний колір викликає відчуття високої якості.

Тому, якщо ваша задача - не стільки наїстися, скільки насолодитися їжею, в оформленні кухні можна використовувати чорний колір. Правда, краще - дозовано, щоб не перетворити її в кухню для графа Дракули.

Кухня Тоскана (Toscana) від MERX - завдяки фасадам зі срібною патиною ця кухня не справляє враження похмурої, а білий колір стільниці і світильників додатково полегшують сприйняття

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12600
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4329
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3285
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3022