Інтер'єр з душею моря

Сезон відпусток у самому розпалі. Хтось вже відпочив в теплих країнах, від душі насолодившись сонячним теплом і ласкавим морем. Хтось ще тільки планує свою відпустку, смакуючи незабутні відчуття і заряд бадьорості на наступний рік.

Але як створити атмосферу моря у себе вдома? Чи є спосіб створити власний затишний оазис в обмеженому просторі міського житла?

Інтер'єр в морському стилі напевно припаде до душі всім, хто вважає за краще ніжне поєднання різноманітних відтінків синього, бірюзового і білого кольорів. Такі інтер'єри дуже виразні, незвичайні і виглядають здорово. Морські мотиви в поєднанні з натуральною деревиною та старовинними атрибутами привносять в інтер'єр дух подорожей і авантюризму. Саме це робить дизайн «з душею моря» таким привабливим.

Принципи морського стилю при оформленні інтер'єрів

Море завжди супроводжувало цивілізацію, а будувати кораблі і борознити морські простори людство навчилося задовго до початку минулого тисячоліття. Тому головна концепція дизайну приміщень у морському стилі незмінна, як саме море.

Традиційно при оформленні приміщення в морському стилі дотримуються таких правил:

  • Поєднання блакитного та білого кольорів;
  • Використання натурального дерева (перш підлогового покриття та меблів);
  • Наявність предметів старовини або їхньої імітації у вигляді декоративних елементів. Зазвичай для цього використовуються морські мушлі, моделі кораблів або скрині.

Але море не тільки незмінне, воно ще й завжди мінливе. Тому «дизайн мореплавців» інтер'єру XXI століття істотно відрізнятиметься від такого ж у тенденціях XX століття, і , певна річ, більш ранніх періодів, хоча загальна ідея залишається незмінною і не зазнає докорінних змін.

Якщо ви вирішили облаштувати інтер'єр в морському стилі, ви можете піти трьома шляхами:

  • Інтер'єр в колірних рішеннях, які найчастіше асоціюються з морем. Базовий колір - морська хвиля, ціан.
  • Доповнити інтер'єр предметами, які традиційно асоціюються з морем і пляжем: раковини, риби, зображення пальм.

Море - це ж не тільки пляж, але й кораблі, морські подорожі, першовідкривачі. Атмосфера каюти капітана актуальна як для дитячої кімнати, так і для домашнього кабінету.

Морська палітра як акцент інтер'єру

Морські відтінки можуть відноситися і до теплої, і до холодної кольорової гамми, а також мати різну насиченість. Різноманітність велика: ультрамариновий, блакитний, бірюзовий, кобальтовий, блакитний, волошковий, сіро-блакитний, синьо-зелений, смарагдовий, білий, м'ятний, сіро-синій...

Такі кольори за умови правильного застосування допомагають оживити звичайний інтер'єр, зробити його виразнішим і естетичнішим. Споглядання відтінків хвилі допоможе вам зосередитися, піти від повсякденної суєти, прийняти правильне рішення, тому їх у помірній кількості можна використовувати навіть в офісних приміщеннях.

Для цього зовсім не обов'язково занурювати всю кімнату в синьо-зелену морську гаму. Досить буде двох-трьох акцентних об'єктів, і ваш інтер'єр заграє новими фарбами.

Наприклад, в спальні можна розмістити м'яке глибоке крісло з оббивкою ніжного блакитного відтінку, а поверх нього покласти сіро-блакитний або бірюзовий плед.

Дерев'яні вікна просторої веранди, оформлені в світло-бірюзових відтінках, привнесуть у приміщення свіжість і прохолоду спекотного літнього дня.

Будь-який морський відтінок добре поєднується з усіма іншими відтінками морської гладі. Таке поєднання особливо підходить для оформлення ванних кімнат і приміщень, яскраво освітлених приміщень протягом усього літнього дня.

Для стін можна вибрати, наприклад, теплий бірюзовий відтінок, повісити біло-блакитні штори, оббивку дивана замінити на тканину смарагдового кольору. Додайте трохи натуральних відтінків дерева і каменю, і ви отримаєте затишну і збалансовану обстановку, кімнату, в якій «легко дихається».

Поєднання морських відтінків з пісочним, трав'яним, коричним, чорним або деревним, кремовим або теракотовим кольорами створюють в приміщенні затишну теплу атмосферу. Це чудове рішення при оформленні будь-якого житлового приміщення: спальні, вітальні чи дитячої кімнати.

Матеріали для інтер'єру

Морський стиль це, перш за все, близькість до природи. Тому віддайте перевагу природним матеріалам:

  • Дерево чудово підійде для підлоги, меблів, полиць та панелей;
  • Текстиль: рогожа, парусина, мішковина, тканина в синьо-білу смужку - використовується для оформлення вікон, як покривало і подушки ліжка або в якості оббивки для м'яких меблів, стільців і крісел;
  • Натуральна шкіра непогана як оббивка дивана в вітальню чи для домашнього кабінету;
  • Метал (тільки не золото або хром) бажаний на світильниках і ліхтарях, дверних ручках і скринях.

Натуральне дерево можна вкрити одним шаром лаку чи світлою фарбою - так ви максимально збережете його текстуру. Стіни можна пофарбувати в світлий тон або обклеїти шпалерами з морським малюнком. Можна використовувати дерев'яні панелі. На кухні фартух викладають зі світлої плитки.

Меблі

Дизайн приміщення в морському стилі стосується також і вибору меблів. Але перш, ніж вибрати меблі в кімнату «з душею моря» дайте собі відповідь на питання, що вам ближче: атмосфера пригод і подорожей або відпочинок на березі моря.

У першому випадку меблі імітують обстановку капітанською каюти. Віддайте перевагу меблевим елементам в темних відтінках натурального дерева з мідними чи латунними ручками. Стиль виконання - класичний.

А ось для створення атмосфери відпочинку на морському березі краще підійде світлы і навіть білі меблі. Причому ви можете вибрати як меблі в стилі Прованс, так і меблі в абсолютно сучасній стилістиці.

В обох випадках і, особливо, коли мова йде про створення дитячих кімнат, меблі можна доповнити предметами, що традиційно асоціюються з морем. Це можуть бути як зображення на самих меблях, так і предмети інтер'єру: різноманітні кораблі, мушлі і штурвали, а також картини та фотографії морської тематики.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12602
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4331
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3285
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3022