Готові кухонні гарнітури - плюси та мінуси такого рішення

Вашій кухні просто необхідний новий кухонний гарнітур, але ви не впевнені: краще буде кухня під замовлення, чи оптимальний варіант - придбання готової кухні? Ця стаття допоможе вам у прийнятті рішення,  розібратися в нюансах готових кухонь і підібрати оптимальний варіант.

Поняття «готова кухня» об'єднує в собі два абсолютно різні варіанти:

  1. Нові вже готові меблі - складська програма, коли ви приїжджаєте в магазин і через годину йдете звідти вже з кухнею;
  2. Розпродаж виставкових зразків - «полювання» за елітної кухонними меблями з 50% і більше знижкою.

Нові готові кухні

Для початку розглянемо всі переваги та недоліки готових кухонних гарнітурів. Цей тип меблів користується попитом у тих клієнтів, які одночасно обмежені в бюджеті та не можуть собі дозволити довго чекати на встановлення кухні. Можливо, ви переселилися у нову квартиру, і вам потрібно на чомусь готувати їжу. Чи ваші старі кухонні меблі стали цілковито непридатними, і використовувати її за прямим призначенням вже нереально. Одним словом, вам потрібен кухонний гарнітур «тут і зараз». Ось тут якраз на допомогу й приходять готові комплекти!

Слід зазначити, що готові гарнітури розробляються для квартир стандартних планувань. Якщо ваша кухня має хитромудру форму з різними кутами, нішами та виступами, такі меблі вам не підійдуть.

Готові гарнітури можна розділити на два підвиди:

  • повністю зібрані комплекти кухонних меблів;
  • окремі готові секції, виконані в єдиному стильовому рішенні, з яких ви набираєте відповідний вам комплект.

Цілком закономірно, що секційні кухні користуються більшим попитом серед покупців, оскільки залишають хоча б невеличке поле для творчості. Ви можете скомплектувати кухню з окремих секцій на ваш розсуд, вибравши для себе певну кількість і тип тумб та навісних шаф. Варіантів безліч, тому навіть з готових елементів за бажання можна скласти гарну кухню в індивідуальному стилі.

Радимо вам зробити на папері попередній ескіз кухні. Ескіз у масштабі допоможе вам візуалізувати гарнітур, аби уникнути прикрих промахів при купівлі набору меблів.

До речі, цю ж послугу вам із задоволенням нададуть в будь-якому меблевому салоні, які продають готові секції для кухні. Ви зможете вибрати колір стільниці, замінити мийку на сучаснішу модель, додати більше секцій зі скляними фасадами чи інші декоративні елементи. Власне кажучи, тут є з чим погратися, аби ваша кухня тішила вас оригінальністю.

Однак і повністю готові комплекти теж мають право на існування. Обирають їх ті раціональні покупці, яким не принципово, скільки на кухні буде висувних ящиків і відкритих полиць. Справедливості заради потрібно відзначити, що такі набори досить добре продумані та функціональні. І ще вони дешевші, ніж набрані з окремих стандартних секцій. Дизайнери меблевих фабрик, що випускають готові комплекти, подбали про те, щоб до їхнього складу входили всі необхідні елементи, а розміри тумб і ящиків відповідали побутовій техніці.

В описі готових комплектів точно вказано габаритні розміри: висоту, ширину та глибину гарнітуру. Ви зможете легко обрати потрібний вам варіант, озброївшись рулеткою та заміривши вашу кухню.

Недоліками обох видів готових кухонь є відсутність післяпродажного сервісу. Ви купуєте меблі, і залишаєтеся один на один з можливими проблемами у вигляді поламаних петель чи проблем зі стільницею. Ніхто не дає гарантії на готові кухонні меблі. Навіть якщо заводська гарантія є, то навряд чи ви поїдете з претензіями на фабрику, що знаходиться десь на Західній Україні чи в Польщі. Однак дешевизна таких меблів з лишком окуповє витрати на їхній ремонт, тому якщо вам потрібна дешева кухня в найкоротші терміни, то готові меблі - ваш варіант.

Розпродаж виставкових зразків кухонь в елітних меблевих салонах

Ще один варіант купівлі готових кухонь - придбання виставкових зразків під час розпродажів у салонах кухонних меблів. Це, справді, дуже вдале рішення, адже якщо вам пощастить, ви зможете купити елітні меблі за півціни. Утім, це не той випадок, коли кухонний гарнітур потрібен вам «на вчора». Розпродажі проводяться постійно, і цілком ймовірно, вам доведеться чекати вигідного моменту кілька місяців. При цьому часу на роздуми практично немає. Повірте, за виставковими зразками елітних меблів зі знижкою в 50% полюєте не тільки ви. Тут не до довгих роздумів, побачив підходящий варіант - треба одразу ж оформлювати покупку!

Переваги купівлі кухонних гарнітурів з розпродажу - наявність сервісного обслуговування. Дизайнер меблевого салону зробить для вас 3D-візуалізацію виставкового зразка, розставивши меблі у вашому кухонному приміщенні. Ви точно розумітимете, чи є необхідність у замовленні додаткових секцій. Якщо треба, ви легко зможете доповнити наявний гарнітур тумбами та шафами з цієї ж меблевої серії. Встановленням виставкового зразка у вас вдома займуться досвідчені майстри. Тут виключені помилки монтажу кухонного гарнітуру, а всі стики будуть ретельно оброблені та захищені від вологи. Фахівці встановлять мийку, плиту та духовку. Одним словом, ви отримаєте кухню VIP-класу з відповідним післяпродажним обслуговуванням.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12619
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4344
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3297
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3030