Дизайн спальні в сучасному стилі - як правильно організувати простір

«Все модне швидко виходить з моди», - писав Оскар Уайльд. І нехай в світі меблів мода не так швидкоплинна, як в одязі або взутті, але вона теж є. І інтер'єрні рішення, які були на піку моди кілька років тому, сьогодні викликають сміх.

Так що тепер? Оформляти приміщення тільки перевіреною класикою? Звичайно ж ні. Сучасні стилі інтер'єру - це величезний захоплюючий світ. І якщо дотримуватися його законів, то створений інтер'єр буде актуальний ще багато-багато років.

Наша стаття призначена для тих, хто вважає за краще сучасний дизайн спальні. Ми поговоримо про те, як правильно організувати спальню, підібрати меблі і декорувати кімнату. Сучасна спальня, за умови її правильної організації, буде радувати вас багато років своїм зовнішнім виглядом і функціональними перевагами.

Сучасний стиль в інтер'єрі - що це таке?

Сучасний стиль в інтер'єрі - якщо говорити зовсім коректно, то такого стилю взагалі не існує. Тому що це поняття об'єднує в собі цілу групу самих різних стилів, загальне у яких тільки одне: всі вони з'явилися не раніше 20-х років XX століття. Деякі з них є повною протилежністю всьому класичному та традиційному, деякі - зовсім не обов'язково.

Найвідоміші з сучасних стилів - це:

• хай тек,

• ар-деко,

• поп-арт,

• мінімалізм,

• еко стиль,

• Шеббі шик,

• модернізм,

• постмодернізм,

• лофт,

• комтемпорарі ...

Розвиток цивілізації, нові технології, комп'ютери і штучний розум, нестримний, що постійно прискорюється, ритм життя - все це має великий вплив на виникнення нових інтер'єрних течій.

Натхнення першим польотом у космос і захоплення новими технологіями подарувало нам неповторний стиль хай-тек. Інтер'єри, створені в цьому стилі, можна з легкістю назвати космічними.

Але після того, коли світ переситився новинками і практично захлинувся потоком нової інформації, людство віддало свої симпатії легкому та практичному мінімалізму. Цей стиль повністю відповідає своїй назві: для нього характерне використання лише найнеобхідніших елементів меблів лаконічного дизайну і мінімум декоративного оздоблення приміщення.

Втома від ненатуральних матеріалів і погіршення екології посилило наше прагнення до всього живого, природнього, і це дало поштовх до розвитку еко-стилю. Він рятує нас від напруги і негативу сучасного життя, дарує спокій і красу самої природи.

Сучасний стиль в спальні - основні правила використання

Основні прийоми, характерні для більшості сучасних стилів (за винятком стилів ар деко, поп-арт і Шеббі шик):

• відсутність декору, простота в усьому. Тут неприйнятні будь-якого роду нагромадження і надмірності, квіткові декори; всі поверхні - гладкі або з натуральною структурою (дерево або камінь);

• правильні геометричні форми. У меблях і предметах декору в сучасному стилі переважає образ горизонтального прямокутника;

• максимізація вільного простору. Це досягається за рахунок правильного розташування меблів, об'єднання житлових зон і використання структур і кольорів, які візуально розширюють простір;

• використання штучних матеріалів, чиї якісні характеристики перевершують матеріали натурального походження. Мова про ДСП, МДФ, скло та метал. Такі матеріали не тільки дуже практичні у використанні, але і мають відмінні візуальні характеристики;

• багато світла. Приміщення, оформлені в сучасній стилістиці, дуже світлі завдяки природному освітленню або множинним світловим лініям.

Сучасних напрямків в інтер'єрі дуже багато, і вони здатні задовольнити будь-які потреби та вимоги. Тепер ми розповімо вам про найпоширеніші напрямки, які допоможуть створити унікальний простір вашої спальні в сучасному стилі.

Що таке спальня в стилі мінімалізм?

Мінімалізм - дуже строгий і чистий стиль. Спальня в стилі мінімалізм подарує вам відчуття чистоти, дозволить починати кожен день з новими силами, світлими думками та відпочилим тілом. Така спальня ідеально підійде тим, хто після завантаженого дня воліє відкинути все і насолодитися легким та чистим простором.

В інтер'єрі спальні в стилі мінімалізм допустимі комбінації натуральних та штучних матеріалів, але тільки за умови їх гармонійного поєднання.

Меблі в такій спальні практично не помітні, вони мають лише функціональне значення. Ідеальний варіант - світлий і, бажано, глянцевий спальний гарнітур правильної геометричної форми.

Спальня в стилі хай-тек - наскільки це доречно для спальні?

Тут панують стримана краса і високі технології. Популярна сьогодні система «розумний дім» як ніколи актуальна в цьому інтер'єрі. Варто заздалегідь продумати впровадження всіх високотехнологічних систем і заховати всі проводи в стіни. Хай-тек, як і мінімалізм, не любить зайвих деталей. Все повинно бути створено за останнім словом техніки, максимально приховане і приносити в ваше життя лише комфорт.

Меблі в спальні хай-тек обов'язково повинні бути функціональними. Зовні в них переважають чіткі лінії та певна строгість, вони виконані з сучасних матеріалів: скло, пластик, метал.

Зверніть увагу на скандинавський стиль - найкраще рішення для спальні

Скандинавський, або екостиль, з'явився відносно недавно. Причина його виникнення - втома сучасного споживача від бурхливого ритму життя, поганої екології та штучних речей. В таких умовах хочеться зупинитися, задуматися, подихати свіжим повітрям, пройтися по лісі... А якщо навколо - тільки величезний мегаполіс? Значить, потрібно створити природний інтер'єр у себе вдома.

Для спальні в скандинавському стилі краще вибрати світлу кімнату. Наявність гарного природного освітлення - обов'язкова вимога такого інтер'єру. Колірна гамма скандинавського стилю - природна: білий, світлий бежевий, салатовий, сірий та натуральне дерево. І в меблях, і в обробці стін та підлоги краще віддати перевагу натуральним матеріалам.

У разі, якщо вибрали меблі з ДСП або МДФ, бажано, щоб їхнє покриття імітувало дерево.

Меблі повинні бути простими та функціональними. Тут неприйнятні розкіш і багате оздоблення, не варто перевантажувати кімнату. Максимально комфортні, скромні і стримані меблі ідеальні для скандинавського стилю.

Спальня в сучасному стилі - купити і не помилитися

Розглядаючи красиві фото спалень в сучасному стилі на сторінках глянцевих журналів, ми все задаємося питанням: - А де ці меблі купити?

Насамперед, не відкладайте придбання спальні на останній момент. Краще вибрати меблі до початку ремонтних робіт і проводити ремонт в спальні, вже орієнтуючись на обрану модель.

Наші професійні менеджери-дизайнери прийдуть до вас на допомогу. Вони допоможуть вам підібрати меблі в спальню, і з урахуванням обраних меблів зроблять дизайн-проект вашого приміщення.

Ваші меблі будуть доставлені ​​якраз до завершення ремонтних робіт. Деякі меблі виготовляються під замовлення, відповідно, цей процес займе певний час. Якщо меблі доступні до доставки протягом декількох днів, можна оформити договір зберігання і узгодити точну дату поставки і збірки у вас вдома.

Ще дуже важливою перевагою інтернет-магазину «Стиль і Комфорт» є найширший вибір меблів. На відміну від монобрендових салонів, в яких вам запропонують меблі лише однієї торгової марки, тут перед вами відкривається величезний перелік товарів від кількох десятків виробників.

Зручна навігація сайту, докладні описи товарів та якісні фото стануть вашими найкращими помічниками, а наші менеджери з радістю допоможуть вам в оформленні угоди.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12662
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4380
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3322
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3057