Дизайн кухні 2018. Кольори та матеріали

Кухня - це серце будинку. Звучить, звичайно, пафосно, але саме в кухні народжується відчуття родини: бабусині пиріжки, романтичні сніданки молодят, спільне приготування їжі батьками і дітьми ...

У будинках, де кухня та вітальня є єдиним простором без розділових стін, саме з кухні починається побудова загальної концепції інтер'єру.

Колір кухні

Саме колір визначає емоційне сприйняття інтер'єру. Найцікавіші технічні рішення та найбільш продумана композиція залишать вас байдужими, якщо в розумінні кольору ви з дизайнером не співпадаєте. Однак і рух вперед ніхто не відміняв. Меблеві тренди не такі мінливі, як тренди в одязі, але їх потрібно враховувати, особливо якщо ви плануєте створити сучасну кухню.

У 2018 році більшість дизайнерів повернулися до натуральних кольорів (нейтральні відтінки деревини), комбінуючи їх з насиченими глибокими відтінками. Особливо актуальні оранжево-жовта гамма, зелений, вугільно-сірий, глибокий синій кольори. Таким чином, кухні, виготовлені в поєднанні двох кольорів, як і раніше в тренді.

Кухня Моніка (Monica) від MERX

Чим активніше та більш технічне наше життя, тим ближче ми хочемо бути до природи, хоча б в кольорах нашого побуту. Скористайтеся теплою натуральною кольоровою гамою: гончарна глина, мідь, зістарене золото, імбир, хна і навіть вугілля - додайте до неї насичений колір: море, ліс, пісок або сонце. У кухні в таких кольорах ви зможете по-справжньому розслабитися.

Не бійтеся темних природних відтінків. Ось чудовий приклад поєднання кольорів – земельно-вугільний колір в поєднанні з шафраном. Незважаючи на гадану похмурість такого колірного рішення, кухня виглядає яскраво, стильно і дуже позитивно - світанок над кам'яною пустелею.

Кухня Фієста (Fiesta) від MERX

Насичений синій колір, ще одна популярна ідея цього сезону, може бути реалізований в двох варіантах: або як базовий колір з доповненнями інших відтінків, або, навпаки, як португальська азулейжу - здавалося б, легкий акцент, який стає головним в інтер'єрі.

Цікаво, що сині відтінки надають інтер'єру певного сільського шарму, навіть якщо кухня у нас абсолютно сучасна та дуже функціональна - такий акцентний вплив «Шеббі шик». А вже якщо в інтер'єрі присутні наспіви Провансу... Привіт, домашній інтер'єр старовинного сімейного будинку!

Кухня Бостон (Boston) від MERX

Як вже говорилося вище, темні кольори не слід виключати з палітри дизайнера. Інша справа, що, працюючи з темними кольорами, не обійтися без пошуку контрасту та порівняння. Темні кольори добре виглядають тільки на тлі більш світлої колірної гами.

Ще один варіант поєднання темного і світлого в кухонному інтер'єрі. Тут, вже не ховаючись, використовуються класичні форми, але на сучасній основі. Нові технології абсолютно не заперечують класиці, нові технології доповнюють та поглиблюють її, як в шоколадному десерті сплітаються смаки чорного та білого шоколаду.

Кухня Арроганс (Arrogance) від MERX

Новий підхід до поєднання матеріалів в дизайні кухонь - використання натуральних матеріалів. Краса нефарбованого дерева з усіма його сучками та нерівностями не залишила байдужими дизайнерів, і в моді - кухні з фасадами з натурального дерева в поєднанні з глибокими натуральними відтінками: лісовий зелений, знову ж, глибокий синій і навіть вугільно-чорний. Природних і земних відтінків вам в сучасній обстановці!

Кухня Наомі (Naomi) від MERX

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12542
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4263
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3247
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

2987