Дитяча кімната для двох дітей. Війна світів чи гармонійний симбіоз?

Створення дитячої кімнати для улюбленої дитини - завжди дуже непросте завдання, яке вимагає від батьків особливого підходу і уваги. Що вже казати про організацію спальні для двох дітей?

Завдання перед батьками постає вдвічі відповідальніше і часто ускладнене додатковими факторами: різна стать дітей, різний вік, а іноді і те, і інше разом.

Головне завдання батьків - створити два світи, які гармонійно поєднуються один з одним. Безумовно, кімната залишається одна на двох, але при цьому у кожної дитини повинні бути своє ліжко, своє робоче місце і, безумовно, свій особистий простір.

Не впадайте у відчай - не буває проблем, які неможливо вирішити. Сьогодні ми постараємося допомогти вам у розв’язанні цієї захоплюючої задачі.

Дитяча для двох дівчаток. Принцеси чи маленькі розбійниці?

Перше, що варто врахувати при створенні кімнати для дівчаток: діти - це повноправні особистості зі своїми смаками і поглядами на життя. Ні в якому разі не створюйте інтер'єр, виходячи тільки зі своїх переваг.

Ідеальним рішенням буде запропонувати дівчаткам декілька відповідних варіантів, і дати їм можливість самим зробити вибір. Це допоможе вам не тільки показати вашим дітям, наскільки їхня думка важлива для вас, але і згуртувати дівчат прийняттям спільного рішення.

Якщо дівчатка приблизно одного віку, то найголовнішим критерієм в оформленні дитячої кімнати повинна бути політика рівності: однакові ліжечка, тумбочки, світильники, навіть кількість поличок для одягу і книг повинна бути однаковою. Інакше одна з  них обов'язково образиться на брак уваги до себе. Створення рівноправних зон для кожної - запорука їх дружніх відносин і мирного співіснування двох світів.

Єдиний виняток - якщо дівчатка самі вибирають рівноцінні, але різні за зовнішнім виглядом речі. Наприклад, салатовий і блакитний світильники або постільну білизну різного забарвлення. У цьому випадку не варто наполягати на одноманітності, нехай кожна з дівчаток проявить свою унікальність.

Дитяча Міс Флауер ТМ Аквародос

Трохи складніше облаштувати дитячу кімнату для дівчат різних вікових категорій. Правильно буде врахувати індивідуальні особливості кожної з них і застосувати принцип зонування простору.

Повноцінна дитяча кімната, як правило, складається з трьох зон: навчальної, ігрової та зони відпочинку. Якщо ваші дівчата дружні та їхні інтереси багато в чому сходяться, ви можете поєднати їх зони відпочинку в одну. Тут вирішувати тільки вам, виходячи з особливостей характерів ваших принцес, розмірів кімнати і фінансових можливостей. Для спокійних творчих дітей прекрасним рішенням буде куточок для малювання або ліплення, а ось юним розбійницям підійде шведська стінка. Для різних за характером і віком дівчаток краще створити індивідуальні простори.

Дитяча Лайн Дизайн ТМ Снайт

Дитяча для двох хлопчиків. Суперники чи соратники?

Двоє хлопчаків у сім'ї - це завжди активно, весело і захоплююче. Якого б віку вони не були, вони завжди будуть нищівною силою, і тому їм необхідний безпечний простір для активних ігор і комфортного сну.

Зональний поділ в кімнаті для хлопчиків є обов'язковим, це привчає їх до порядку і направляє нестримну енергію в правильне русло. Зона для ігор може бути загальною, вона обов'язково повинна бути найбільшою в кімнаті.

Дитяча Планета Луна ТМ Ренесанс

Продумуючи зони для навчання, варто враховувати характери хлопчиків: якщо ви впевнені, що вони не зможуть зосередитися, перебуваючи поруч один з одним, звичайно, зони краще максимально розділити.

Зона для сну, однозначно, має бути у кожного індивідуальна. А чи буде це окремо розміщене ліжко, диван чи ярус двоповерхового ліжка, вирішувати вам, виходячи з габаритів кімнати і бажань ваших синів.

Дитяча S-клас ТМ Снайт

Дотримуючись цих правил, ви зможете створити для хлопців загальну кімнату, що зміцнить їх зв'язок один з одним, і при цьому у кожного буде своя зона комфорту. Гарна ідея - придбати розкладні дивани для дитячої кімнати, це допоможе вам в економії простору для активних ігор.

Хлопчики дуже люблять тематичні кімнати. Якщо різниця у віці між синами не дуже велика, вони легко знайдуть спільні інтереси і улюблених героїв, за допомогою яких ви зможете організувати і прикрасити їх спільний простір. При великій різниці у віці краще не прив'язуватися до якоїсь конкретної тематики, а оформити кімнату спокійними меблями нейтральних тонів і дати можливість кожному з синів самому вибрати, як її декорувати.

Ліжка двоярусні ТМ Діми

Двох'ярусне ліжко - панацея? Або які можуть бути нюанси?

Одне з найбільш привабливих рішень для економії простору - купити двоярусне ліжко. Цей чудовий винахід дійсно виглядає як панацея для батьків, обмежених стандартними квадратними метрами. Але є моменти, які потрібно врахувати.

Якщо хлопчаки із задоволенням приймуть таке рішення, і навіть будуть сперечатися, хто з них буде спати на верхньому ярусі, то дівчаткам такий варіант може не сподобатися. Дівчатка трепетно  відносяться до свого особистого простору, і найчастіше обирають окремі ліжка. Звичайно ж, дівчата теж бувають різні, тому, якщо ви задумалися про купівлю двох'ярусного ліжка, обов'язково узгодьте це питання зі своїми дочками і заздалегідь обговоріть, хто з них який ярус займатиме.

Дитяча Прованс ТМ Ренесанс

Якщо ж ви остаточно визначилися у вирішенні і зупинили свій вибір на двох'ярусному ліжку для двох дітей, перевірте ще деякі аспекти.

Обов'язково враховуйте висоту стель в кімнаті, переконайтеся, що дітям на обох ярусах буде комфортно. Вважається, що відстань до стелі повинна дозволяти дитині вільно сидіти на ліжку, не згинаючи при цьому спину. Пам'ятайте, що дитина росте, і для її комфорту краще мати відстань від матраца до стелі не менше, ніж 1 метр.

Дитяча Фешн ТМ Діми

Обов'язково звертайте увагу на температурний режим в кімнаті, на верхньому ярусі завжди буде тепліше, тому не забувайте провітрювати кімнату перед сном.

Будьте готові до того, що це ліжко обов'язково стане місцем для ігор і подбайте про безпеку дітей: перевірте наявність захисних бортиків, безпечних сходів, вибирайте моделі тільки від перевірених постачальників.

Дитяча L-class №14 ТМ Снайт

Дитячі ліжка-дивани. Чи можна використовувати їх в дитячих кімнатах для двох дітей?

Ідея купити ліжко-диван привертає увагу як дітей, так і дорослих. Красиві, ефектні, з м'яким узголів'ям, найрізноманітніших забарвлень та конструкцій, вони викликають у дітей лише одне бажання: «Мама, купи!». Але чи підходить цей варіант для кімнати з двома жителями? Безумовно, так.

Сучасні виробники пропонують безліч варіантів: з вбудованою нішею для зберігання постільних речей або з додатковим матрацом; що розкладаються вперед або за принципом книжки; з варіантами забарвлення для хлопчиків і для дівчаток, для малюків і для підлітків.

Ви завжди зможете підібрати оптимальний варіант під свої потреби. А головна перевага використання ліжок-диванів в дитячих кімнатах це те, що, коли вони розкладені - у вас два повноцінних спальних місця, і разом з цим величезний простір для ігор, коли ліжка-дивани в складеному вигляді.

Дитяча Прованс ТМ Ренесанс

Дитяча спальня для двох дітей. Купуйте правильно

Розглядаючи фото дитячих спалень і вибираючи дитячі меблі, не забувайте про найважливіші моменти:

  • Меблі повинні бути не тільки красивими, але й якісними. Обов'язково перевірте наявність сертифікатів якості та екологічної відповідності у виробника обраних вами меблів. Пам'ятайте, цими меблями користуватимуться найдорожчі вам люди, їхнє здоров'я залежить від середовища, що їх оточує.
  • Вибирайте меблі «на виріст». Діти дуже швидко ростуть, тому багато виробників пропонують меблі, які «ростуть» разом з ними. Такі меблі можуть бути відрегульовані для дітей різного зросту і статури.
  • Обирайте меблі від виробників, які пропонують широкі модельні ряди дитячих меблів. В цьому випадку з часом вам не доведеться змінювати всі меблі в дитячій, ви зможете просто доповнити її необхідними елементами. Наприклад, замінити парту школяра повноцінним робочим столом для студента.

Дитяча Меридіан ТМ Ренесанс

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12605
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4334
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3288
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3023