Дитяча кімната для двох дітей - дві дівчинки

Продовжуємо наш цикл статей про наболілу проблему сімей, в яких є двоє чи більше дітей. Минулого разу ми докладно розглянули варіант для сім'ї, де зростає двоє хлопчаків. Сьогодні зупинимося на тому, як оформити дитячу кімнату для двох дівчаток.

Як і у випадку з хлопчиками, для зручності наших читачів ми розділимо статтю на такі блоки:

  • Дитяча кімната для двох дівчаток дошкільного та молодшого шкільного віку.
  • Дитяча кімната для дівчаток-підлітків.
  • Дитяча кімната для двох дівчаток різного віку.

Незалежно від вікових характеристик, кімната для дівчаток завжди матиме кілька спільних рис. По-перше, це кольорове оформлення. Ніхто не стане сперечатися з тим, що існує загальноприйнятий поділ колірної гами на «дівчачі» та «хлопчачі» відтінки. Певна річ, це найбільш актуальне для дитячих кімнат для маленьких дітей, де рожевий або блакитний - найбільш поширені варіанти колірних рішень. Але й для дітей дещо старшого віку є певні традиції: кімната для дівчаток частіше оформлюється в пастельних тонах бузкового, рожевого, фіолетового, бірюзового, коралового кольору.

Отже, давайте подумаємо про те, як розмістити в одній кімнаті дві дівчинки віком від 3 до 10 років.

Дитяча для дівчинки: дві доньки дошкільного та молодшого шкільного віку

Для своїх маляток батьки, найчастіше, намагаються створити казковий світ. Дві маленькі принцеси живуть в оточенні героїв улюблених мультфільмів: Барбі, Жасмин, Анаель, Попелюшка та Білосніжка - це кумири дівчаток дошкільного віку. Герої диснеївських мультфільмів - хороший приклад для наслідування, що виховує у дівчаток риси характеру справжніх юних леді. Якщо ви бачите, що ваші дівчинки - романтичні, творчі та ніжні натури, забезпечте їм диво за допомогою тематичної серії меблів для дитячої кімнати.

Є й інший тип дівчат - шибеники та бунтарки, яким зовсім не до душі рюшики, бантики чи гра в ляльки. Це теж цілком нормально, адже кожен з нас по-своєму індивідуальний. Допоможіть дітям розвивати риси їхньої особистості, а не підлаштовуватися під стандарти. Можливо, дитяча кімната в морському стилі чи меблі з кумедними звірятами - найбільш підходящий варіант для ваших дівчаток. Колірна гамма таких меблів буде дещо яскравішою та різноманітнішою, але все ж не варто перевантажувати приміщення для дітей буйством фарб. Нехай це буде нейтральний колір, підкреслений одним-двома яскравими аксесуарами.

Як розмістити спальні місця в кімнаті для двох дівчаток молодшого віку?

Хороший варіант для цього випадку - двох'ярусне ліжко чи два окремих ліжка, розміщених поруч. Малятка ще недостатньо самостійні, тому можуть боятися спати окремо від батьків. Сусідство сестри заспокоює та підтримує, а якщо раптом стане страшно, то завжди можна забратися в одне ліжко.

Дитяча для дівчаток-підлітків

Кімната для двох доньок-підлітків може бути оформлена в будь-якому стилі. Тут батькам набагато простіше, бо можна просто попросити дітей показати, які саме меблі їм подобаються. Швидше за все, це буде один із сучасних стилів, адже в цьому віці дівчинки вже непогано розуміються на модних тенденціях. Як би батькам не хотілося бачити в своїх дівчаток вихованими аристократками, швидше за все, діти зупиняться на стилі поп-арт, хай-тек або диско. Утім, варіантів тут теж немало, тому обмежень не існує.

У дитячій кімнаті для двох дівчаток середнього та старшого шкільного віку спальні місця краще розміщувати окремо. У цей період у кожної з сестер з'являються власні секрети, і дівчатка потребують місце, де вони можуть відгородитися від будь-якого сусідства. Поставте ліжка у протилежних боках кімнати, щоб діти могли мати свій окремий куточок. Періодична потреба підлітків у самоті давно доведена психологами. Для гарного клімату в родині нехай кожна донька отримає можливість іноді побути наодинці з самою собою. Якщо в кімнаті недостатньо площі, можна замість ліжок використовувати спальні блоки, в яких нагорі розміщується спальне місце, а внизу - письмовий стіл, шафа для одягу чи стелаж для книг.

Гардеробна шафа в кімнаті дівчаток-підлітків може бути спільною. Але наша порада - розділіть її на зони для кожної з дівчаток. Так ви зможете привчати дітей до порядку, адже одразу буде зрозуміло, чиї речі акуратно складені, а чиї - розкидані по всій кімнаті.

Дитяча для двох дівчаток різного віку

Останній варіант - дві дівчинки різного віку. У цьому випадку багато залежить від того, наскільки діти близькі між собою, і чи готова старша дочка взяти на себе обов'язки нагляду за молодшою ​​сестрою.

Якщо різниця у віці між дівчатками досить велика - від 5 років і більше, то проблем в комунікації між дітьми, теоретично, не повинно виникати. Але проблеми в спілкуванні все одно нерідко виникають між дітьми. Наприклад, старша дочка вважає, що батьки більше люблять молодшу дитину, або впевнена, що нагляд за молодшою ​​сестрою - не її турбота.

Тут оптимальним варіантом буде зонування простору. Ви можете розділити кімнату на дві зони за допомогою ширми чи джерел освітлення та оформити кожну із зон відповідно до смаків дівчаток. Дотримуйтеся однієї кольорової гами, об'єднайте приміщення спільним текстилем, і тоді навіть різні за стилем елементи меблів в одній кімнаті виглядатимуть гармонійно та естетично.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12604
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4332
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3287
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3023