Дитяча для хлопчика та дитяча для дівчинки. В чому різниця?

Кожен з нас має потребу в своєму особистому просторі, і дитина як повноцінний член суспільства не є винятком. Можливо, такий простір дітям необхідний навіть більше, ніж дорослим.

Зазвичай, в перші роки свого життя малюк потребує постійної опіки і тісного контакту з батьками. Але, коли дитина підростає, варто задуматися про те, що у дитини обов'язково має бути своє особисте місце, де вона зможе відчувати себе в безпеці і створювати свій власний світ.

Кожна сім'я індивідуальна, однак, як правило, у віці трьох років багато дітей вже прагнуть мати своє, окреме від батьків, «доросле» спальне місце. І, якщо в цьому віці достатньо купити ліжко-диван для малюка і поставити його в батьківській спальні, то біля п'яти років дитина чітко розуміє важливість особистого простору. Ну а в підлітковому віці наявність власної кімнати вже стає життєвою необхідністю.

Найчастіше батьки починають планувати дитячу кімнату ще до народження дитини. Це питання вимагає особливої ​​уваги, адже атмосфера дитячої впливає на життя маленької людини: справжньої та майбутньої. Сьогодні ми розповімо вам про те, на що варто звернути увагу, і як вибрати меблі для ваших дітей.

Дитячі меблі. Чим вони відрізняються від дорослих?

Дитячі меблі дуже відрізняються від дорослих. Перший найважливіший момент: вони підбираються під вік і зріст дитини.

Громіздкі та високі «дорослі» меблі можуть мати негативний вплив як на фізичне, так і на психологічне здоров'я дитини. До високих полиць малюк просто не дотягнеться, а захаращеність дитячої кімнати може і зовсім викликати у нього клаустрофобію.

Дитячі меблі компактніші за «дорослі» і відповідають зросту дитини.

Дитяча Городок ТМ Снайт

Також дитячі меблі відрізняються багатофункціональністю: ліжка-трансформери; робочі столи з накладними полками для шкільного приладдя; парти та стільці, які «ростуть» разом зі своїми господарями, та багато інших гібридних виробів.

Також дизайн дитячих меблів яскравіший, ніж у «дорослих» меблів, часто виконується з використанням зображень улюблених мультиплікаційних героїв. Наявність таких меблів в дитячій пробуджує в дитині творче мислення і позитивний настрій.

Дитяча Ельф ТМ Енран

Дитяча кімната для дівчинки: маленька принцеса або гендерна рівність?

Розглядаючи фото дитячих спалень для дівчаток, ми захоплюємося цими чудовими приміщеннями, створеними для маленьких принцес. А де живе принцеса? Звичайно, в рожевому замку.

Так звикли думати ми і наші мами, але принцеси 21 століття дуже відрізняються від своїх попередниць.

Дитяча Кітті ТМ Dimi

Є й такі, хто із задоволенням буде спати в ліжку-машинці для дівчинки і мріяти про майбутнє професійної гонщиці, або уявляти себе відомою мандрівницею в дитячій, оформленій в морському стилі.

Тому, враховуйте, що кожна дитина індивідуальна, і варто прислухатися до неї, створюючи її світ. Обов'язково запитайте у своєї донечки, яку дитячу кімнату їй хотілося б мати. Можливо, вона обере меблі в сучасному стилі, а, може, вважатиме за краще традиційну романтичну дівочу дитячу.

Дитяча Париж ТМ Dimi

Спальня для дівчинки або для дівчини - в чому відмінності?

Потрібно враховувати, що через 10 років ваша маленька принцеса обов'язково перетвориться в юну дівчину, і її ліжко-машинка або диван із зображенням кішки Кітті стане їй не в радість. Її світ зміниться, і вона буде соромитися запросити подруг в кімнату з рожевими єдинорогами.

Якщо маленька дівчинка буде в захваті від різнокольорових звірят або мультиплікаційних персонажів, то дівчинці-підлітку швидше припадуть до душі постери знаменитостей або квіткові ненав'язливі мотиви.

Дитяча Мішка з букетом ТМ Вальтер

Зверніть вашу увагу на світлі, пастельні меблі. Роль яскравих акцентів краще віддати дрібним аксесуарам і настінному покриттю. Їх завжди можна легко змінити без особливих зусиль і значних витрат, коли інтереси вашої дівчинки знову зміняться.

Дитяча Прованс ТМ Dimi

Дитяча кімната для хлопчика: що цікавить вашу дитину?

Зверніть увагу на одну загальну характеристику на всіх фото дитячих спалень для хлопчиків - тут обов'язково присутня ігрова зона.

Якщо дозволяє площа, краще розділити простір кімнати на декілька зон. Створіть місце для навчання і творчості, місце для сну і куточок фізичної активності: шведська стінка, бруси, канат, кільця. Це не тільки дозволить направити енергію шибеника в правильне русло, а й привчить дитину до порядку. Як то кажуть: «На все свій час і місце».

Дитяча Наутілус ТМ Dimi

Ближче до 10-ти років у хлопчиків з'являються постійні переваги і улюблені герої, зображення яких можна використати при оформленні кімнати. Головне - не перестаратися: додайте кілька тематичних аксесуарів, замовте фотошпалери, але тільки на одну стіну. І будьте готові до того, що з часом ці деталі потрібно буде замінити на нові, коли інтереси вашої змужнілої дитини зміняться.

Спальня для хлопчика - дитина і підліток: хто хоче жити в кімнаті з людиною-павуком?

На кожній стадії дорослішання ваш маленький чоловік буде прагнути проявити свою індивідуальність у всьому, в тому числі і в обстановці своєї кімнати.

Якщо дівчатка в будь-якому віці хочуть відчувати себе принцесами, то з хлопчиками все зовсім по-іншому. Вік хлопчика - найголовніший критерій при виборі меблів, і абсолютно точно можна заявити, що кімната трирічного хлопчика буде кардинально відрізнятися від кімнати 14-ти річного підлітка.

Дитяча Шкіпер ТМ АкваРодос

Ліжко-машинка для хлопчика із зображенням людини-павука, без якого не уявляв свого життя ваш 5-ти річний син, швидше за все, стане для нього зайвим предметом вже через пару років. На зміну улюбленим героям прийдуть інші цінності, і вам доведеться задуматися про те, щоб купити диван в дитячу кімнату.

Дитяча Лайн ТМ Снайт

Купити дитячі меблі - на що потрібно звернути особливу увагу?

Обираючи меблі для дитячої спальні (не має значення, буде це ліжко-машинка, диван для дитячої кімнати чи цілий гарнітур), перше, про що ми думаємо - це, природно, про безпеку дитини. Причому не тільки безпеку з точки зору отримання травм, порізів, падінь і саден, а й про  екологічну безпеку вашої дитини і  середовища, яке її оточує.

Почнемо зі звичайної безпеки.

Дитяча Місячна Казка №1 ТМ Ренесанс

Щоб уникнути травм, вибирайте меблі з заокругленими кутами. Не варто підбирати в дитячу скляні столи та аксесуари. Всі меблі повинні бути міцними та стійкими, щоб ваш шукач пригод не впав з них, або щоб меблі не впали на нього.

Це один з найважливіших моментів, і саме з цього питання варто починати вибір майбутніх меблів для дитячої кімнати.

Другий момент, що хвилює всіх батьків - екологічна чистота меблів.

Дитяча Білосніжка ТМ Снайт

Дуже багато навідріз відкидають ідею придбання меблів з ДСП, вважаючи цей матеріал не екологічним, і роблять це даремно.

Відповідальні виробники меблів для дитячих використовують виключно ДСП класу Е1 (зі зниженим вмістом формальдегіду), а всі стики і кромки обов'язково герметизуються. Такі меблі ніякої шкоди здоров'ю вашій дитині не нанесуть.

Дитяча Енімалс ТМ Dimi

Головною перевагою дитячих меблів з ДСП є їхня доступна ціна. Тому, вибравши надійного виробника, ви отримаєте екологічно чисту дитячу кімнату за помірну ціну.

На наступному рівні знаходиться меблі для дитячої з МДФ.

У цьому матеріалі взагалі не використовуються формальдегіди, він витримує велику кількість збірок-розборок, тому що МДВ щільніший за ДСП, і шурупи в ньому, відповідно, тримаються набагато краще. Але і вартість меблів з МДФ буде значно вищою, ніж з ДСП.

Дитяча Франческа горіх ТМ MERX

Ну і самий екологічний матеріал - дерево. Варто звернути увагу на якість лакофарбового покриття, воно має бути на водній основі. І обов'язково попросіть пред'явити вам документи, що підтверджують походження деревини - ви ж не хочете придбати дитячі меблі, зроблені з деревини, що росла в Чорнобильському районі.

Важливо також наперед продумати, наскільки комфортним буде користування обраними дитячими меблями. Подбайте про вибір якісної фурнітури, а також про матеріал, за яким легко доглядати. Адже, як правило, батьки намагаються привчати дітей самостійно підтримувати порядок в кімнаті. Зробіть цей процес якомога менш складним і приємним.

Дитяча Романс ТМ Country Corner

Створення дитячої спальні вимагає уваги до деталей і ґрунтовного підходу. Скористайтеся порадами, викладеними в цій статті, і у вас обов'язково вийде створити для вашої улюбленої дитини новий, незвіданий світ пригод та особистий куточок комфорту у вашому будинку.

Дитяча Прованс ТМ Ренесанс

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12603
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4331
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3285
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3023