Колір 2019 - як впливові компанії в думках не зійшлися... Частина 2: не Pantone єдиним

У світі є кілька визнаних компаній, що систематизували ринок лакофарбової продукції в частині колірних рішень - Pantone, RAL і NCS. Це допомагає виробникам і дизайнерам розуміти один одного, адже їхня кодифікація дозволяє однозначно визначити той чи інший відтінок.

Компанія Pantone давно є визнаним законодавцем моди в області колірних рішень і щорічно представляє свій колір року. У 2019 таким кольором став «Живий корал».

Про це ми писали в нашій попередній нашій статті «Колір 2019 - як впливові компанії в думках не зійшлися... Частина 1: Хто вони, законодавці кольору? І вибір Pantone».

Екзотичний Фламінго від Tikkurila

Але є й інші компанії, що пропонують свій варіант кольору року для інтер'єрних рішень.

Перша з них - Tikkurila. Це відомий фінський виробник фарб і лаків, головний офіс якого та найбільша частина виробничих потужностей знаходиться в містечку Тіккуріла, розташованому недалеко від Гельсінкі. Звідси і назва.

Компанію було засновано в 1862 році, і почала вона свою історію, уявіть, як олійниця. За 150 років компанія зазнала чимало змін. Сьогодні фарби та лаки TIkkurila - одні з найпопулярніших в Європі, до того ж вони відомі своєю безпекою та екологічністю.

Продукція компанії успішно продається більш ніж в 20 країнах світу. Причому за обсягом ринку лакофарбових матеріалів на території України, Росії, Фінляндії та Швеції концерн займає 1-е місце.

Трендовим кольором 2019 року компанія TIkkurila запропонувала колір «Фламінго», дуже близький за гамою модному кольору від компанії Pantone «Живий корал», але більш стриманий і спокійний.

За задумом компанії насичений відтінок K319 Фламінго персикового кольору найбільш яскраво відображає характер і стиль екзотичних птахів. Його візуальне сприйняття розбурхує уяву, є символом відкритості новим ідеям в моді, інтер'єрі та кінематографі.

Тепла кераміка від Sherwin-Williams

Американська компанія Sherwin-Williams має на ринку лакофарбової продукції в США, Канаді, Великобританії, Австралії та Нової Зеландії приблизно таке ж значення, як Tikkurila в Європі. Тобто лідер ринку.

Компанія була заснована ще в 1866 році в Клівленді (штат Огайо). Її засновники - Генрі Шервин і Едвард Вільямс - розробили 83 унікальних формул фарб. Всього лише за 40 років Sherwin-Williams стала одним з найбільших виробників фарб не тільки в США, але й у світі.

Обраний Sherwin-Williams колір 2019 Cavern Clay SW 770 близький до кольорової гами компаній Pantone і TIkkurila, але зміщений в сторону більш коричневих відтінків.

За задумом компанії такий відтінок відображає затишок і теплоту домашнього вогнища. Тут є все: і глиняний посуд, з якого їжа особливо смачна, і живі квіти в керамічних горщиках, і маленькі глиняні дрібнички, які зручно розташувалися на полиці над каміном...

А які ще варіанти ви маєте?

Якщо компанії Pantone, TIkkurila і Sherwin-Williams зійшлися у гамі кольору 2019 року, то ще два лідери ринку лакофарбової продукції бачать колір року дещо інакше.

Компанія PPG Industries (штаб-квартира в Піттсбурзі) також є найбільшим постачальником фарб і покриттів, а також інших товарів в 60 країн світу. PPG проводить дослідження по підбору відтінків, враховуючи навіть соціальні та демографічні аспекти, визначаючи найменші зміни попиту та смаку споживачів.

На своєму корпоративному саміті, в якому брали участь 20 міжнародних брендів, що працюють в автомобільній, аерокосмічній і лакофарбовій промисловості, кольором 2019 було обрано відтінок Night Watch - Нічний дозор. За задумом компанії цей колір піднімає з глибин підсвідомості наші найкращі спогади про природне середовище існування, щоб створити спокійний, але підбадьорливий настрій, який ми відчуваємо на природі.

Однак з використанням цього відтінку в інтер'єрі треба бути обережним: він найкраще працює в малих дозах - для оформлення акцентних зон в їдальні чи спальні у комбінації з елегантними золотистими чи сріблястими фарбами.

Американська лакофарбова компанія The Home Depot називає колір року всього лише вдруге в своїй історії. Кольором 2019 року за їхньою версією став Blueprint S470-5 - «вишуканий синій колір з достатньою кількістю глибини та яскравості». Це колір океану в похмурий день, пелюсток евкаліпту та шиферних дахів...

«Істинний синій» колір 2019 року закликає нас повернутися до приглушеної, заспокійливої ​​синьо-зеленої палітри. Він ніколи не вийде з моди та буде в тренді ще довгі роки.
Запрошуємо вас до читання третьої частини нашої статті про кольори 2019 інтер'єрі: «Модні палітри 2019 для оформлення кухонь».

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12620
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4345
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3297
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3030