Біла кухня: кара чи мрія господині? Розбиратимемося разом.

Простір, чистота, завжди свіже повітря ... Саме такі відчуття створять у вашій кухні білі меблі - втілення абсолютного порядку. Але невже кухня в білих тонах зовсім не має недоліків?

Зазвичай кажуть, що біла кухня:

  • Занадто легко брудниться, її потрібно часто мити;
  • Не яскрава, не ефектна, взагалі, лікарня якась;
  • Сприяє зайвому споживанню калорій, адже білі продукти сприймаються як низькокалорійні, і з'їсти такої їжі можна дуже багато (морозиво або попкорн, наприклад).

Невже це правда?

Давайте розберемо окремо кожну з ситуацій.

Чи справді білі меблі брудняться найбільше?

Насправді ні. Наприклад, на глянцевих фасадах глибоких насичених тонів відбитки пальців будуть видні набагато сильніше, ніж на білих глянцевих фасадах.

Така ж ситуація і з дерев'яними кухнями. На темних фасадах (особливо якщо це деревина вільхи, горіха або черешні, тобто порід без яскраво вираженої структури дерева) відбитки пальців будуть проявлятися набагато сильніше, ніж на фасадах білого кольору. А якщо ще останні прикрашені патиною...

Кухня Касабланка (Casablanka) від MERX - фактурна венеціанська штукатурка салатового кольору на стінах і благородного сірого на порталі витяжки добре доповнює цю абсолютно білу кухню з дерев'яними фасадами

До того ж, білі кухні в стані легкого безладу виглядають більш акуратно, ніж їхні темні або оформлені в яскравих кольорах аналоги. А це значить, що за прибиранням господиня білої кухні буде проводити менше часу, ніж власниця кухні будь-якого іншого кольору.

Доглядати за кухнею буде простіше, якщо на вашій кухні встановлена правильна стільниця. Вона повинна бути оснащена системою «антикрапля» і виступати над нижніми шафками на 3-4 см. Тоді фасади вашої кухні будуть захищені від патьоків зі стільниці.

Кухня Арроганс (Arrogance) від MERX - глянцева біла стільниця надає легкості цій кухні у кольорі зебрано. Цьому ефекту також сприяють білі вази з квітами та біла стеля

Розбавимо стерильність яскравими фарбами?

Білий халат лікаря, білий автомобіль швидкої допомоги, стерильна білизна приймального покою ... Дійсно, якщо переборщити з білим кольором, то ваша кухня може нагадувати лікарню. Але цієї асоціації легко уникнути.

По-перше, білий колір має безліч відтінків: від сніжно-білого (законодавці меблевої моди – італійці - називають його «bianko») і до кольору вершків ( «avorio» італійською). В кухню, вікна якої виходять на північну сторону, краще встановити меблі теплих молочних відтінків. Або з патиною золотого кольору (якщо ваш вибір - кухня біла з патиною). Це наповнить кухню додатковим сонячним сяйвом.

Кухня Орхідея (Orchidea) від MERX - втілена елегантність класичного стилю. Фасади кухні прикрашено золотою патиною

А ось в кухнях, що виходять на сонячну сторону, можна сміливо використовувати і холодні кольори. У класичних інтер'єрах в цьому випадку витончене рішення - біла дерев'яна кухня з патиною кольору срібла.

По-друге, білий відмінно комбінується з іншими кольорами. Вдалі поєднання - білий і жовтий або білий і зелений кольори. Ще одне цікаве рішення - червоний колір. Фартух для білої кухні з червоної плитки, червоні стільці або килим додадуть білій кухні енергії. Бажано, однак, з червоним кольором також не переборщити.

Досить популярне поєднання білого і чорного кольорів в оформленні кухні слід використовувати обережно: ви ж не хочете жити в шаховому королівстві?

Кухня Бельведер (Belveder) від MERX - особливо ефектною цю кухню роблять дерев'яні фасади кольору avorio, а золотисті відтінки стін, кухонного фартуха і оббивки стільців наповнять її сонцем навіть у найпохмуріший день

Маленька біла кухня – так само актуально, як і маленька чорна сукня.

Величезна перевага білого - він візуально розширює простір. Тому, якщо у вас невелика кухня - краще віддайте перевагу меблям білого кольору. Або використовуйте білий в оформленні самого приміщення. Наприклад, стіни, пофарбовані в білий колір, зроблять вузьке приміщення візуально ширшим.

У вас інша проблема - низька стеля? Пофарбуйте її та віконні прорізи в білий, а для підлоги виберіть максимально світлі матеріали. І ось, кімната начебто стала вищою!

Кухня Бостон (Boston) від MERX - американський стиль на вашій кухні. Зверніть увагу на правильно підібрані кольори стін і підлоги

Кухня біла класика - класика жанру?

Класичні інтер'єри часто звинувачують в тому, що вони - важкі, переобтяжені деталями, занадто масивні, тиснуть, візуально зменшують простір. Насправді, частково це правдиве твердження.

Просто класичний інтер'єр -  з дерев'яними меблями темних тонів, з важкими оксамитовими шторами бордового чи темно-зеленого кольору, з шовковими шпалерами в тон, з темним  паркетом на підлозі - розрахований на замки. Тобто на дуже великі приміщення з високими стелями, які у нас не завжди є.

Кухня Бьянка (Bianka) від MERX - глибокий фіолетовий колір добре відтіняє білизну підлоги та фасадів в цій кухні. Сірий колір пом'якшує контраст

А що робити, якщо любиш класичний стиль, але:

  • або кухня не дуже велика,
  • або стелі не найвищі,
  • або темні меблі не дуже імпонують?

Відповідь проста - біла класична кухня. Білий колір зменшить пафос класичних меблів, зробить їх легшими. Ми вже говорили, але нагадаємо про те, що додаткову вишуканість такій кухні додасть патина: золота, срібна або, можливо, кольору кави з молоком.

Потрібно ще візуально полегшити кухню? Використовуйте в ваших кухонних шафах скляні дверцята, особливо фасади з прозорого скла. До того ж, сьогодні це дуже модно.

Кухня Вірджинія (Virginia) від MERX - найкраща кухня України за версією KIFF-2016. «Смачні» відтінки білого та чорного шоколаду не залишать байдужою жодну господиню

І, нарешті, калорії...

Встановлено, що наш мозок сприймає продукти білого кольору як практично некалорійні і не вміє обмежувати себе в їх споживанні. Хіба можна зупинитися і не з'їсти ще трохи морозива?

Тому, дійсно, є імовірність того, що в кухні білого кольору ви з'їсте більше, ніж хотіли б. Уникнути цього можна за допомогою правильно підібраною посуду.

Придбайте чорний чи блакитний столовий посуд: ці кольори змушують вдумливо ставитися до вмісту своєї тарілки. І переїдання вам не загрожуватиме.

Кухня Глорія (Gloria) від MERX - ще одне вдале поєднання кольорів білого та чорного шоколаду, але вже в кухні сучасного стилю. Стільці кольору морської хвилі додають цій кухні індивідуальності

Так що без сумніву прикрашайте свою кухню білими кухонними меблями і навіть не сумнівайтеся! Тільки врахуйте наші поради, щоб досягти найкращого результату.

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12617
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4343
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3296
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3030