А ви добре поводилися цього року? Або що подарувати собі на Новий рік?

Кінець року - це певний рубіж для кожного з нас, час підбиття підсумків. Рік був складним, але ми сподіваємося, що він приніс і щось хороше в життя кожного з нас. Хтось зустрів свою другу половинку, хтось успішно побудував кар'єру, а у когось вийшло створити чудовий старт-ап ...

А, можливо, в цьому році ви закінчили ремонт і переїхали в нове житло? Відсвяткувати такого роду подію буде вдвічі приємніше в дружньому сімейному колі за новим обіднім столом.

Сьогодні ми продовжимо тему подарунків до Нового року і допоможемо вам вибрати подарунок для всієї родини. Нові обідні стіл та стільці - чудове придбання. Особливо це актуально для новоселів, адже час накривати святковий стіл «на газетці» давно минув.

Головне при виборі обіднього комплекту - мати точну відповідь на три питання:

  • розміри приміщення, в якому він буде стояти;
  • якому стилю та якій колірній гаммі ви надаєте перевагу;
  • яка кількість людей буде сідати за стіл (кожен день і максимально під час святкових застіль).

Стиль - класика чи сучасність?

Дизайн обіднього комплекту повністю залежить від концепції приміщення, в якому він буде знаходитися.

Тільки дуже впевнений у своєму почутті смаку дизайнер ризикне поставити сучасний прямокутний стіл з димчастого скла до класичного кухонного гарнітуру. Іноді такі експерименти виправдані, іноді - ні, але, якщо ви - не світова знаменитість в дизайні інтер'єру, краще піти перевіреним шляхом.

Стиль обіднього комплекту повинен відповідати загальній стилістиці інтер'єру вашої кухні чи їдальні - залежно від того, в яке саме приміщення ви підбираєте обідній стіл.

Обідній стіл Верді та обідні стільці Верді від MERX

Певна еклектика, безумовно, можлива. Але нехай краще вона проявляється в контрасті матеріалу або кольору, але не в стилі. Наприклад, вашу сучасну кухню нейтрального білого кольору непогано доповнить контрастний стіл: чорний, сірий, димчастий або з натурального дерева природного кольору. Але класичний овальний обідній стіл на різьблених опорах і з золотою патиною в такій кухні буде виглядати, щонайменше, дивно.

Тому заздалегідь визначіться, якого кольору або яких кольорів, і якої форми ви хочете придбати обідні стіл та стільці в своє житло. І, як би не хотілося, не відходьте від прийнятого рішення. Кітч - не найкращий варіант для оформлення інтер'єру.

Обідній стіл Лорд і обідні стільці Лорд від ТопМебель

Як вибрати розмір і форму столу - пограємо в «Абатство Даунтон»?

Пропонуємо вам провести невеличкий експеримент.

Сядьте на стілець максимально рівно і притисніть лікті до ребер – так-так, саме так сидять за обіднім столом дуже добре виховані герої знаменитого англійського серіалу «Абатство Даунтон».

А тепер попросіть когось їх ваших друзів виміряти відстані між крайніми точками ваших ліктів. Найзручніше це зробити звичайним кравецький метром.

Обідній стіл TS3 / 918 і обідні стільці DMC 619А від ТопМебель

У жінок ця відстань складає близько 50-53 см, у чоловіків, як правило, трохи більше - 55-57 см. Але зовсім впритул сидіти ніхто не буде, тому зазвичай вважають – потрібно не менше, ніж 60 см обіднього столу на одну людину.

І обов'язково враховуйте, яка ширина у вибраних вами стільців. Класичні моделі іноді бувають досить широкі за рахунок вигнутих ніжок і декоративного різьблення на спинці. Якщо ви вибираєте саме такі стільці, обов'язково уточніть їх точну ширину, а не тільки ширину сидіння.

Обідній стіл Рита і обідні стільці Рита від ТопМебель

Заокругленість - знахідка для гостинних господарів. Але розсувні і розкладні столи теж ніхто не відміняв.

Найбільш місткими (завдяки відсутності кутів) по праву вважаються круглі та овальні столи. Якій саме формі надати перевагу - залежить від розмірів і планування вашого приміщення, а також від запланованої кількості людей за столом.

У будь-якому випадку, майте на увазі, що овальний стіл краще для приміщень в класичному стилі, до того ж, для рівної кількості людей він вимагає менше місця, ніж круглий.

Порятунком для гостинних володарів невеликих приміщень стануть розкладні і розсувні столи. Невеликий стіл з кухні, перенесений у вітальню і розкладений, з легкістю перетворюється на великий обідній стіл для прийому гостей.

Обеденный стол Донателло и обеденные стулья Опера от MERX

Розсувний стіл - це стіл з додатковою секцією посередині, яку можна додати або прибрати. У розкладних столів є можливість підняти або опустити одну або обидві бічні сторони, щоб зробити стіл довшим або коротшим.

Просто виберіть найзручніший для вас варіант, і ви одночасно вирішите обидві проблеми: як розсадити гостей і як зробити кухню просторішою.

Ну а власникам приміщень в сучасному стилі краще підійдуть квадратний або прямокутний столи. Тут поради все ті ж, але робіть поправку на існування кутів. Ви ж пам'ятаєте народну традицію «у вугол гостя садити не можна!»

Обеденный стол Ателье и обеденные стулья от Country Corner

Обідній стіл - якому матеріалу віддати перевагу?

Матеріал, з якого буде зроблений ваш обідній стіл, обов'язково повинен бути водо- та термостійким. Адже обідньому столу доведеться витримати всі пролиті супи і напої ваших домочадців, всі гарячі страви, а також численні вологі прибирання.

Ще дуже важлива екологічна безпека, адже на поверхню столу ви кластимете продукти харчування і столові прибори. Небезпечні для здоров'я речовини не повинні потрапляти в організм людини.

Найпоширеніші матеріали, з яких роблять обідні столи - це дерево та скло.

Обідній стіл Маршал і обідні стільці Маршал від ТопМебель

Незгасима класика - дерев'яні обідні столи. Віддайте перевагу моделям, виготовленим з твердих порід деревини. Скляні столи краще підійдуть до сучасного інтер'єру. Вони виглядають легко, стильно і допомагають візуально розширити простір.

Однак, майте на увазі, що навіть для самих термостійких столів необхідні підставки під гаряче. До речі, саме для цих цілей (захистити стільницю) служить класичне сервірування столу: тарілка з гарячим або супова тарілка ставляться на велику підставну декоративну тарілку.

Обідній стіл Луїджі та обідні стільці Луїджі від MERX

Сьогодні замовлення - через тиждень святкова вечеря

Ну і, звичайно, вибравши стіл, необхідно підібрати до нього стільці. Ви з легкістю зробите це на нашому сайті, а наші фахівці будуть раді вам допомогти.

Вже протягом тижня стильна та якісна новинка буде радувати вашу сім'ю і збере всіх на святкову вечерю.

Обідній стіл 618 і обідні стільці DMC 619А від ТопМебель

Обідній стіл Тіффані і обідні стільці Тіффані від Domini

Обідній стіл Шато і обідні стільці Шато від Country Corner

Обідній стіл ТМ-112 і обідні стільці ТМ-289 від ТопМебель

Обідній стіл Донателло і обідні стільці Престиж від MERX

Обідній стіл Бостон і обідні стільці Акцент від ТопМебель

Обідній стіл ТМ-А17 і обідні стільці 055 від ТопМебель

Популярне

Дитяча кімната для двох хлопчиків

Обставити дитячу кімнату... Як легко та просто це відбувається у тих батьків, хто має лише одну дитину. Дізнатися улюблені кольори свого малюка, запитати, які саме меблі він хотів би бачити у своїй кімнаті, співвіднести ці побажання з віком і перспективами на найближче майбутнє, та, в підсумку, прид ...

12599
Дитяча для двох різностатевих дітей

Ми завершуємо цикл статей про оформлення дитячих кімнат для двох дітей порадами на найскладнішу тему: як правильно оформити інтер'єр для різностатевих дітей. Ми вже обговорили варіанти, коли в родині підростає двоє хлопчаків чи дві дівчинки. Сьогодні зупинимося на випадку, про який мріють чи ...

4326
Кухня в зелених тонах: туга зелена або весна на вашій кухні?

Зелений - один з найбільш позитивних кольорів. Наша психіка сприймає його як самий натуральний колір, адже це колір самої природи. Листя, трава - все це зеленого кольору. А світло-зелений колір сприймається ще більш позитивно, адже це - колір весни. І літо, і майбутній урожай - все тільки попереду ...

3282
ТОП-10 дитяча кімната для двох дітей - рейтинг від стильних і комфортних

Цього разу наш традиційний рейтинг буде корисний щасливим батькам двох дітей. Ми пропонуємо вам самі неординарні, на наш погляд, дитячі гарнітури, здатні захопити маленьких шукачів вражень і перетворити їхнє життя в захоплюючу пригоду. Якщо простір кімнати дозволяє, ви можете просто замовити впод ...

3019