Як доглядати за кухонними меблями?

Як доглядати за кухонними меблями?, фото

Довговічність кухонних меблів залежить не тільки від їхньої конструкції та якості, але й від правильного використання та догляду. Тому перед початком експлуатації пропонуємо Вам ознайомитися з основними правилами експлуатації та догляду за кухонними меблями.

Кухонні меблі призначені для обладнання кухні та розміщення в ній побутової техніки, зберігання кухонних пристосувань, посуду, продуктів харчування.

Кухонні меблі відповідають вимогам ДСТУ 16371-93.

1. Для запобігання розшарування та деформації матеріалів зберігання та експлуатація набору кухонних меблів має здійснюватися в приміщенні за температури не нижче + 50С і не вище + 800С при відносній вологості повітря до 70%.

2. Меблі потрібно використовувати за призначенням, відповідно до їхньої конструкції. Не слід допускати навантаження на елементи меблів. Так максимально допустимі навантаження:

  • для шафки з ящиками "Мета бокс" - 20 кг
  • для шафки з хромованими кошиками та ящиками "Тандем бокс" Blumotion - 30 кг
  • для навісних шафок (крім торцевих) - 25 кг
  • для навісних торцевих шафок - 10 кг
  • для столів-шаф - 100 кг

3. При експлуатації висувних елементів і фасадів вертикального / горизонтального відкривання не допускати зайвих зусиль для відкривання-закривання, попадання сторонніх предметів в механізми.

4. Для запобігання механічних пошкоджень не допускається різання продуктів безпосередньо на робочій поверхні, ставити на неї розпечений посуд, застосовувати інші механічні дії твердими предметами, паром, рідиною.

5. Поверхні кухонних меблів можливо чистити вологими тканинами із застосуванням спеціальних миючих засобів, з подальшим витиранням насухо. Не застосовувати при цьому ефір, ацетон, бензин та інші розчинники.

6. При попаданні вологи на деталі кухонного гарнітуру необхідно видалити її за допомогою сухої губки. Особливо ретельно слід видаляти вологу з місць стиків стільниць, по периметру мийок і техніки, що інтегрується в кухонні меблі, уздовж пристінного профілю.

7. Забороняється експлуатація кухонних меблів у безпосередній близькості (до 50 см) від невбудованих нагрівальних приладів - печей, плити, обігрівачів та ін.

8. Для запобігання псуванню меблів необхідно зберігати харчові кислоти та продукти, що виділяють вологу, в закритому, герметичному посуді.

9. Для чищення нержавіючих поверхонь мийки необхідно застосовувати пральні порошки та миючі засоби, рекомендовані для цієї поверхні та такі, що не містять абразивних матеріалів.

10. При установці та модернізації кухонних меблів необхідно користуватися послугами та консультаціями Виробника чи його уповноважених представників.

11. При виявленні будь-яких дефектів слід негайно повідомити Продавця та припинити користуватися кухонними меблями до отримання від Продавця додаткових інструкцій.